Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chléb ukrýval ostrý střep

Svatava Lednická ukazuje střep, který málem spolkla její dcera
Svatava Lednická ukazuje střep, který málem spolkla její dcera  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková - 
14. května 2008
15:20

Paní Lednická zažila šok. Její dcera mohla zemřít kvůli sklu v pečivu na vnitřní krvácení. Střep objevily v chlebu Europa.

Ostrý střep velký jako mince málem spolkla zdravotní sestra Dominika Lednická (26) z Ostravy-Hrabůvky, když se s chutí zakousla do vícezrnného chleba Europa.

Ten koupila v Lidlu na Jugoslávské ulici. Tam reklamaci uznali, až když zákaznici pomohl Blesk. "Uvařily jsme si s dcerou segedín a k němu nakrájely chleba zakoupený v Lidlu. Dominika se poprvé zakousla a zakřičela bolestí," říká Svatava Lednická (64).

"Z úst vytáhla kousek ostrého skla, které na první pohled vypadalo jako kus většího zrna," pokračuje učitelka Lednická. Se střepem i chlebem okamžitě běžela do obchodu.

"Zástupkyně prodejny mě odbyla, reklamaci arogantně zamítla a dokonce mi i odmítla říct, kdo chleba vyrábí," kroutí hlavou Svatava Lednická. V Lidlu pořídila teprve za doprovodu Blesku. Další stejný chléb za 26,90 korun si ale vzít odmítla.

"Už mám strach," vysvětlila paní Lednická. Její dcera Dominika (26) měla obrovské štěstí, že střep nespolkla. Podle chirurgů mohla skončit na operačním sále s vnitřním krvácením. V nejhorším případě může střep zabodnutý například ve střevech končit i smrtí. Půlkilový chléb Europa vyrábí Slezská pekárna v Opavě.

"Omlouváme se a chléb stáhneme z prodeje. Budeme okamžitě zjišťovat, jak se střep do něj dostal. S největší pravděpodobností se směsí zrníček," reagoval ředitel Slezské pekárny Miroslav Kavan.