Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přepadli Vietnamce, jsou stále na svobodě

Forman, který naboural do auta s Vietnamci, se po srážce převrátil na bok
Forman, který naboural do auta s Vietnamci, se po srážce převrátil na bok  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, rvs - 
12. května 2008
14:56

Pachatelé nedělního loupežného přepadení dvou Vietnamců v Hostivici u Prahy i nadále unikají spravedlnosti.

Ozbrojení pachatelé, kteří v neděli v Hostivici u Prahy přepadli a oloupili dva Vietnamce, zatím policii unikají.

Muž, kterého při tom zranili, není v bezprostředním ohrožení života. Policie případ vyšetřuje jako loupež, řekla dnes středočeská policejní mluvčí Soňa Budská.

Podle policie incident odstartovala nehoda, při níž řidič Škody Forman nedal na křižovatce přednost Volkswagenu Passat, v němž po hlavní silnici jeli muž se ženou. Po střetu se škodovka převrátila na levý bok.

Při dohadování řidičů obou havarovaných vozů zastavilo v jejich blízkosti další auto, pravděpodobně Volkswagen Passat combi. Vyskočili z něj nejméně tři muži v černých kombinézách se žlutým nápisem "Policie". Dva z nich údajně napadli cizince z havarovaného passatu, udeřili ho zbraní do hlavy a prostřelili mu ruku. Třetí pachatel pak jeho spolucestující ukradl kabelku a batoh s penězi a mobilním telefonem. Lupiči pak i s řidičem škodovky z místa společně ujeli.

Podle podobného scénáře přepadla také v březnu mezi Hostivicí a Jenčí vietnamského muže dvojice falešných policistů. Při fingované silniční kontrole ho tehdy oloupili o 2,5 milionu korun, policie je zatím nedopadla. Spekuluje se o tom, že by obě přepadení mohli mít na svědomí stejní pachatelé.