Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Uzenicích už hudba nehraje a tanečníci odjíždějí

Tanečníci na technoparty v Uzenicích
Tanečníci na technoparty v Uzenicích  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, šim - 
4. května 2008
10:53

Technoparty v Uzenicích na Strakonicku, kde od středy tancovali lidé na pronajaté louce, je u konce.

V noci ze soboty na neděli už bylo tanečníků výrazně méně než předchozí noc, policie jejich počet odhadla na 1200. Ráno v 07:30 organizátor vypnul soundsystémy, řekla Hana Moltašová ze strakonické policie. Hudba nicméně hrála nonstop už čtvrtou noc, čímž pořadatelé znovu porušili obecní vyhlášku o rušení nočního klidu.

Řady účastníků legální technoparty, při níž v noci z pátku na sobotu tančilo asi 5000 lidí, už výrazně prořídly. "Nad ránem začali technaři odjíždět, nyní je tam už jen 150 až 200 lidí," uvedla po 09:00. Paradoxně dopravu v sobotu večer zkomplikovali výletníci, kteří se jeli na technoparty jen podívat, aniž chtěli na louce tančit s davem.

Akce ve středu začala jako soukromá oslava narozenin a je povolená až do nedělní půlnoci. Organizátor policistům přiznal, že mu akce přerostla přes hlavu, očekával maximálně 2000 lidí. Hlavně nepočítal s tím, že déšť rozmočí pronajatou plochu určenou k parkování aut. Po dopravním kolapsu v pátek večer přestala policie pouštět auta technařů až k louce, kde se tancovalo. Hlídky stále řídí dopravu, některá auta zřejmě bude obtížné z bahna dostat. "Nicméně tanečníkům se podařilo hlínu udusat, takže je šance, že auta vyjedou," podotkla Moltašová.

Party na louce organizoval asi pětadvacetiletý muž z Příbrami, který už na tomto místě pořádal v minulosti obdobné akce, ale menšího rozsahu. Za porušení obecní vyhlášky o rušení nočního klidu kvůli nonstop hraní mu hrozí pokuta až 30 000 korun.