Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na technoparty v Uzenicích nonstop tančí asi 4000 lidí

Ilustrační foto - technoparty
Ilustrační foto - technoparty  (Autor: Jaroslav Fikar - Ilustrační foto )
Autor: ČTK, šim - 
3. května 2008
09:41

Počet účastníků technoparty v Uzenicích na Strakonicku, která ve středu začala jako soukromá oslava narozenin, od pátečního večera výrazně vzrostl.

Podle policie tam v noci bylo asi 5000 lidí, dnes ráno někteří odjeli. Na silnici mezi obcemi Uzeničky a Uzenice, kterou v noci zablokovala odstavená auta, pouští policie už jenom dopravní obsluhu a místní. Nad ránem na akci zasahovala záchranná služba a na místě ošetřila lehké zranění jednoho tanečníka. Vážnější incidenty zatím policie nezaznamenala, řekla Hana Moltašová ze strakonické policie.

"V ranních hodinách někteří účastníci akce odjeli, kolem 9:00 jsme odhadli počet účastníků na 4000," upřesnila. Hudební produkce nadále pokračuje, novou stížnost na zvýšenou hladinu hluku zatím policie neobdržela. Obyvatelé si ale stěžovali na parkující vozidla v obci Uzeničky. Podle Moltašové je nyní už obec průjezdná a volné jsou i vjezdy k jednotlivým domům.

Technaři už nemohou parkovat u louky, kde se akce koná, policie odklání provoz jinam. "V současné době parkují účastníci technoparty svá vozidla v okolních obcích, kdy se podařilo zajistit průjezdnost, ale policie umožňuje průjezd v těsné blízkosti místa konání akce pouze dopravní obsluze a místním obyvatelům," dodala Moltašová.

Akce nazvaná Open Air Freeparty se koná na soukromém pozemku, který si pořadatelé pronajali. Po dešti jsou přístupové cesty i louka rozbahněné, takže technaři chodí i po osetých polích a podle místních poškozují okolní pozemky.

Hudba hrála opět celou noc, čímž pořadatelé už potřetí porušili obecní vyhlášku o rušení nočního klidu. Místní lidé si stěžují na nepořádek, obyvatelé okolních obcí a myslivci na hluk.

"Myslím, že organizátor selhal ze všech stran, nebýt policie, tak je tady nehorázný chaos," řekl místostarosta Uzenic Petr Hrubý. Policie podle něho musela některé cesty úplně uzavřít, auta jsou zapadlá v bahně a bude problém je vytáhnout. "Bez holínek sem nejezděte," poradil Hrubý.

Do akce je nasazeno několik desítek policistů, buď přímo v terénu, nebo v záloze na oddělení v Blatné. Party na louce organizuje asi pětadvacetiletý muž z Příbrami. Za porušení obecní vyhlášky o rušení nočního klidu kvůli nonstop hraní mu hrozí pokuta až 30 000 korun.