Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

U registru vozů v Brně zkolabovala dívka (20) a skončila ve špitálu!

Autor: Ondřej Požár - 
24. července 2012
22:04

Registr vozidel od úterního dopoledne opět funguje, ovšem ještě ráno to neplatilo. Vyhrocenou situaci na brněnském magistrátu dokonce museli zklidňovat strážníci. Ti pomohli zdravotníkům i s dívkou (20), která při čekání na registru aut zkolabovala!

„Lidé byli nervózní, protože systém nefungoval. Proto úředníci magistrátu požádali městskou policii o pomoc, aby konflikty v registru vozidel v Kounicově ulici zklidnili. Na pořádek budou dohlížet až do konce úředních hodin,“ potvrdila pro Blesk.cz mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková.

Vypjatá atmosféra na úřadě se zřejmě podepsala i pod kolaps čekající mladé ženy. Ta spadla na zem a utrpěla otřes mozku. Záchranka ji poté odvezla do špitálu!

Motorista byl na registru už potřetí marně!

Mezi naštvanými brněnskými motoristy byl i podnikatel Jiří Vanýsek (46). „Já sem chodím už týden, dnes jsem tu potřetí. Byl jsem tu v pondělí, ale nefungovalo to,“ uvedl řidič, který chtěl přihlásit auto.

V úterý přišel už před sedmou hodinou ráno a překvapilo ho, kolik tam bylo lidí. „Pořadím bych vyhovoval, ale přednostně vezmou lidi, co sem přišli už v pondělí a dostali pořadový lístek. Je to asi 160 lidí. Dnes žádná pořadová čísla nebyla vydána,“ posteskl si Vanýsek.

Video Naštvaní řidiči na registru vozidel v Brně - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

I minulý týden byla podle něj na registru aut spousta lidí, tak to prý po chvíli vzdal a nečekal, protože systém fungoval jen napůl.

Proč to napřed pořádně netestovali?

„Zdá se mi to celé podivné, když to odpovědní lidé nenechali před spuštěním ani pořádně otestovat a nepřipravili se na to.

Někdo z ministerstva dopravy by za to měl nést odpovědnost. A pokud fungoval starý systém, tak se divím, proč se k němu nevrátili a teprve po vychytání much spustili nový registr,“ zlobí se podnikatel.

krat5 ( 25. července 2012 07:22 )

Ve firmách se zavádění nového programu běžně dělá tak, že se po několik měsíců jede duplicitně. Pokud vše pracuje jak má, přejde se plynule na nový sowtver. Ty naše úředníky fakt nechápu. Opakuje se stejný problém jako na Ministerstvu práce a soc.věcí - Úřady práce..taky jim ten nový systém pořádně nefunguje dodneška(od nového roku)....všechny odpovědné potrestat= odvolat z funkce a firmy, které vyprodukovaly zmetky - vrátit peníze státu..

fionora ( 24. července 2012 22:45 )

Hlavně,že si zvýšili platy.

Shelby16 ( 24. července 2012 22:27 )

Tato vláda packalů a diletantů premiéra Nečase už lepší nebude. Každý se tam s*re jen se stranickou knížkou ODS, TOP09 nebo VV ale profesní odbornost žalostná...

Zobrazit celou diskusi