Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak rychle se spolyká pivo lžící? Blesk.cz to zvládl za dvě minuty!

Autor: Ondřej Požár - 
18. května 2012
23:04

Jak rychle se dá z talíře spolykat lžící jedno pivo? To si můžou vyzkoušet pivaři v hospodě v Jaselské ulici v Brně, kde se tato neobvyklá atraktivní soutěž rozběhla v polovině května. A v září se tam šedesát nejlepších borců utká v prvním mistrovském turnaji.

Rekord v recesistické disciplíně zatím drží Karel Kameník, který dokázal „desítku“ spořádat polévkovou lžící za minutu a vteřinu!

První zkušební pití piva lžičkou se v Pux pubu odehrálo před dvěma měsíci. „Pak se začali hlásit další zájemci. Může si to vyzkoušet každý. Postupně bychom chtěli mistrovství v pití piva lžičkou rozšířit po Brně i v tuzemsku,“ říká koordinátor soutěže Michal Klaška.

V turnaji se soutěží formou duelu. Borci si do talíře nalijí pivo desítku a po spuštění času na stopkách musí co nejrychleji spolykat pěnivý obsah. Jakmile pozřou poslední hlt, sami zastaví stopky.

Video Soutěž v polykání piva lžící - Ondřej Požár
Video se připravuje ...

„Je to asi 50 až 55 lžic piva. A čas jde pořád vylepšovat. Za večer se dá takto zvládnout pět až šest piv. Pivo po lžičkách totiž opije člověka rychleji,“ upřesnil rekordman Kameník.

Pojídání pěnivého moku lžící si vyzkoušel i reportér nejzábavnějšího zpúravodajského serveru Blesk.cz, který to zvládl za dvě minuty. A byl by možná rychlejší, nebýt utírání stékajícího piva lžící z brady…

dzery ( 19. května 2012 09:26 )

Brněnští Olíni

Zobrazit celou diskusi