Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič dostal infarkt, zachraňovali ho i pejskaři

Autor: Helena Lacinová, mivrk - 
11. března 2012
15:12

Dramatická dopravní nehoda v neděli v Chomutově zablokovala hlavní tah na Karlovy Vary a na druhou stranu do Teplic. Na silnici 1/13 u sjezdu k jízdárně zooparku se srazila dvě auta. Řidič (70) Peugeotu jedoucí ve směru na Vary za volentem pravděpodobně dostal infarkt. Neovladané auto pak narazilo do patníku a odtud se vymrštilo do protisměru. Tam do něj v plné rychlosti narazil Ford Mondeo s řidičem (55). A tuhle chvíli začal boj o život staršího muže. Lidé nebyli výjimečně lhostejní!

Z auta ho vytáhl kolemjedoucí řidič, který zastavil. Přiběhli lidé, kteří kolem venčili psy, a muži v bezvědomí poskytli první pomoc. „Kolem bylo asi pět lidí. Obdivovali jsme, jak si počínali. Bylo to něco výjimečného, že se lidi  nezachovali lhostejně,“ ocenila městská policistka, která s kolegou dorazila na místo soubežně se záchrannou službou.

Mladší muž (55) byl podle strážnice při vědomí a byl hospitalizován v chomutovské nemocnici, starší transportován letecky do Ústí nad Labem. Vrtulník musel přistát až půlkilometru od místa nehody kvůli trolejovému vedení, které nad ním vede. Tam ho dovezla sanita. Než se zraněným odletěl vrtulník, záchránaři o život člověka bojovali přímo na silnici.

Komunikace byla skoro dvě hodiny neprůjezdná. „Pravděpodobnou příčinou nehody byly zdravotní komplikace jednoho z řidičů. Policisté dál zjišťují okolnosti nehody,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.



rybavendy ( 11. března 2012 20:54 )

dělal jsem na pumpě jsou ještě vynalézavější: vezmou černou izolepu z P udělají R z 3 8 atd. nebo přijedou s papírovou SPZ

marie60 ( 11. března 2012 16:56 )

Včera v telce ukazovali, že lidi si naplní u benzinky plné nádrže a odjedou bez placení. Stále takových případů přibývá. Mají tam kamery a kolikrát jsou jim p.r.d platné.

marie60 ( 11. března 2012 16:51 )

bersimalinecka ( 11. března 2012 16:00 )

škoda že lidé když vidí kácet se k zemi člověka který mluví nesouvisletak si myslí že je opilý a obejdou ho,ve většině případů to jsou lidi s náhlou mozkovou příhodou u kterých závisí jejich život taky na rychlé pomoci...

dobrotka ( 11. března 2012 15:32 )

Ze by se zacinalo blyskat na lepsi casy? Nebyt LHOSTEJNI, to je zaklad souziti mezi lidmi.

Zobrazit celou diskusi