Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Odpálil brněnský "penis": Tohle video má fakt koule!

Video se připravuje ...
Autor: Gabriela Peringerová, lmk - 
23. listopadu 2011
06:58

Orloj na náměstí Svobody, přezdívaný brněnský penis, se roztříští a poroučí k zemi. Mladík, který po něm hodil výbušninu, přeskakuje rozbité kusy žuly, bere skleněnou kuličku, která z trosek vypadla, a utíká pryč. Video s názvem Exploze brněnského orloje, umístěné na internetu, baví mnohé Brňany. Policie ale zjišťuje, zda nejde o trestný čin šíření poplašné zprávy.

Autor videa se rozhodl zbořit hodiny za 12 milionů korun, a to tak, aby vše vypadalo co nejvíc reálně, a zároveň aby bylo jasné, že nejde o šíření poplašné zprávy. „Orloj je kontroverzní objekt v Brně. Lidem se líbí i nelíbí. Vybral jsem si ho pro zničení záměrně, aby video upoutalo pozornost,“ říká Jan Minol. Vysvětlil, že natočil promovideo k nově chystanému webu, kde mají uživatelé plnit nejrůznější úkoly.

Policisté z Brna-střed, kteří by měli na orloj dohlížet, ještě video neviděli. „Zatím nám nikdo podnět k vyšetřování nedal. Pokud právníci a vyšetřovatelé věc vyhodnotí tak, že je poškozen veřejný zájem nebo došlo k obecnému ohrožení, budeme se snímkem zabývat,“ upozornil mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Zničení časostroje s černým lesklým povrchem ve tvaru projektilu považuje za zdařilou propagaci Brna ředitelka Turistického informačního centra Petra Kačírková. „Je dobře, že stroj vzbuzuje emoce a přitahuje pozornost do centra Brna. Video vypadá dobře a věrohodně, autor udělal Brnu dobrou reklamu,“ tvrdí ředitelka Kačírková.

Získat jakožto suvenýr skleněnou kuličku, která každý den v 11 hodin vypadává z orloje, mohou nyní lidé i jinak než rozbitím hodin. „O adventu budou kuličky z orloje padat každou hodinu,“ dodala Kačírková.

e.44 ( 23. listopadu 2011 11:41 )

Bleskůůůů, to už je starýýýý Si zasééééé zaspááááál

bledulinka ( 23. listopadu 2011 11:00 )

Správně se říká "Žulin".....

dzery ( 23. listopadu 2011 09:48 )

Olinům se líbí.

discovery ( 23. listopadu 2011 08:28 )

Na tom něco je !

marie60 ( 23. listopadu 2011 07:29 )

Má to video dobře udělané. Nevím, kolika lidem se ten orloj_penis líbí, mně teda ne.Hlavně, že stal tolik prachů.

Zobrazit celou diskusi