Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanec VV Skokan: Ve sněmovně hlasuje o hazardu, sám kšeftuje s hernami!

Petr Skokan prý chce, aby se českému sportu dostalo alespoň nějaké financování
 (Autor: Pro Blesk - Věci veřejné)
Autor: INT, lm - 
19. listopadu 2011
16:31

Poslanec Petr Skokan (VV) čelí podezření ze zaujatosti. Minulý týden v rozporu s koaliční smlouvou  společně s opozicí hlasoval pro možnost, aby hazardní společnosti samy vybíraly, komu pošlou část vydělaných peněz. Teď vyšlo najevo, že sám z hazardu žije: Pronajímá totiž nemovitosti hernám!

Bývalý starosta za ODS v České Lípě vlastní několik nemovitostí. Ty pronajímá provozovatelům výherních hracích přístrojů. Z čehož vyplývá, že má z hazardu finanční prospěch, i když nepřímý. Jeho úsudek tedy není nestranný.

Skokan obvinění ze zaujatosti popírá. Spojitost s hazardem na jeho nemovitostech však přiznal. Údajně jsou výherní terminály jen v jednom z objektů. Skokan je jednatelem společnosti, která ho vlastní a snaží se majitele terminálů přesvědčit, aby je odstranil.

Podle vyjádření pro Právo se k hlasování postavil tímto způsobem proto, že chtěl vrátit na stůl možnost, že by se ze zisků z hazardu financoval český sport, jako tomu bylo dříve. Předsednictvo Svazu měst a obcí ČR s návrhem jednomyslně nesouhlasí a chce aby Senát návrh poslancům vrátil.

illis ( 20. listopadu 2011 19:13 )

To je ale hnus, snáší si jako ostatní do vlastního dvora . Místo, aby se snažil vymýtit hazard, tak jim ještě pronajímá své nemovitosti . Hlavně, zda-li si na ně skutečně vydělal? Ono dnes je v módě mít óbr majetek, ale potom zapomínají, jak k němu přišli . Mnoho lidí je důkazem, že poctivou prací ještě nikdo v této republice nezbohatl. Možná budou jednou tito vychytrálci tvrdit, že jim vše spadlo z nebe .

gogo ( 20. listopadu 2011 12:51 )

V této zemi si hrát na politické strany je již směšné. Nemyslíte ? Jsme totiž na dně.... A žádný Karel IV. není na obzoru ...

gevi ( 19. listopadu 2011 20:33 )

Proto si vážím politiků ČSSD, kteří vydělají desítky a stovky milionů poctivou prací a čestným jednáním.

gogo ( 19. listopadu 2011 18:30 )

Což o to. Prasečinec máme velice, velice slušný....

nasralson ( 19. listopadu 2011 18:02 )

V téhle zemi platí,až na pár čestných výjímek, že co podnikatel,to hajzlík a hamoun. Ale bez výjimky platí, že ti nejhorší jsou podnikatelé, co se dali na politiku.

Zobrazit celou diskusi