Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Útočník hodil za jízdy do kabiny strojvedoucího kámen!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: čad, mivr - 
11. října 2011
20:04

Na trati ve Velkém Meziříčí stačilo málo a mohla se stát vlaková tragédie. Zatím neznámý pachatel hodil do kabiny strojvedojcího za jízdy kámen. Ten naštěstí řidiče minul. Kdyby nezachoval klid, mohl s vlakem vykolejit.

Na trese Velké Meziříčí nádraží a Velké Meziříčí zastávka krátce před šestnáctou hodinou odpolední skoro havatoval vlak. Neznámý pachatel, po kterém už pátrá policie, hodil do pravé přední výplně lokomotivy kámen. Ve vlaku tou dobou kromě strojvedoucího jeli dva cestující. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Na místo ihned dorazila policie a drážní inspekce. Rozbitím okna vznikla škoda asi dvacet tisíc korun.

"Případ vyšetřujeme jako trestný čin poškození cizí věci. Pachateli hrozí až rok vězení," uvedůa krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Nevyloučila však, že případ může být překvalifikován jako trestný čin obecného ohrožení. "Čin bezprostředně ohrozil život a zdraví strojvedoucího. Vlaková souprava mohla zůstat neovladatelná," dodal Martin Drápal z drážní inspekce.

sakra ( 12. října 2011 11:40 )

Přesně tak.

metzd ( 11. října 2011 21:30 )

Tohle může udělat jen absolutně vypatlaný stvoření.Prostě debil!Má rád kameny?Islám na něj a ukamenovat!!!!!

gevi ( 11. října 2011 20:21 )

Zase chyba. Žádné "poškozování cizí věci" a trest do jednoho roku, nybrž "obecné ohrožení" a trest osm let. Tak by to mělo být kvaůifikováno.

Zobrazit celou diskusi