Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hrůza! Rottvajler pokousal chlapečka (4) v obličeji. Majiteli hrozí vězení

Autor: Jiří Čada, Kbali - 
2. října 2011
15:10

Na řetězu u své boudy skončil nyní uvázán rotvajler v Rychlově na Třebíčsku. Ten zle pokousal na začátku víkendu na dvoře domu v obci malého chlapce (4). Dítě kousl do obličeje, když chlapec do stínu k odpočívajícímu psu lezl po čtyřech a chtěl si s ním hrát.

„Mně se o tom špatně mluví, jsme přátelé s rodinou toho chlapce. Jeho otec nám tu dokonce stavěl pergolu,“ ukazoval Blesku včera rozestavěný přístřešek majitel psa. Odmítal celou záležitost medializovat s tím, že s rodinou chlapce jsou ve spojení a malému už se daří dobře.

„Dokonce si prý už ani nepamatuje, že ho nějaký pes kousl,“ zlehčoval situaci majitel rottweilera. Překvapená zůstala i policejní hlídka, která na místo incidentu dorazila. Policistce, která tehdy ještě z volně pobíhajícího a hrůzu nahánějícího rottweilera dostala na dvoře domu strach, se od manželky majitele dostalo šokující vysvětlení, že nesmí ukázat obavu, jinak že ji také pokouše.

Malého chlapce přivolaní záchranáři vrtulníkem přepravili s těžkým poraněním obličeje do brněnské nemocnice. „Policisté nyní útok psa vyšetřují jako přečin těžkého ublížení na zdraví. Jeho majiteli v tomto případě hrozí až dva roky vězení. Vzhledem však k věku dítěte nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ zdůraznila mluvčí třebíčských policistů Marcela Lavická. Majitel psa dál přesto Blesku tvrdil, že zvíře je hodné a ještě nikomu v minulosti neublížilo.

1orionka ( 4. října 2011 22:13 )

jetě jo ???

1orionka ( 4. října 2011 22:08 )

Ja Vam nemusim davat vubec nic ale jak se tady prezentujete je jasne jaka jste osobnost..

1orionka ( 4. října 2011 22:07 )

Zato Vy jste odbornik uplně vyšity dělate tady chytreho ale o psech nevite vubec nic..dejte si raději studenou sprchu

honza51 ( 4. října 2011 16:42 )

Protože to většinou udělají jenom "bojová plemena" a jiní psi, kteří jsou na agresivitu cvičeni.

honza51 ( 4. října 2011 16:40 )

Nevíte přesně jak to bylo, tak tady nesuďte. Asi jste neměl(a) nikdy děti, když tohle tak z fleku dokážete říct. A jestli jste děti měl(a), tak víte, že i když se na dítě díváte, tak je schopno udělat neočekávanou věc. Rodiče nesou svou vinu, souhlasím, ale hlavní vina je na majiteli psa, kterého se bojí (toho psa) i jeho žena. Takový pes má byt v uzavřeném a oploceném výběhu, aby se nikdo k němu a on k nikomu ani nepřiblížil.

Zobrazit celou diskusi