Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Schwarzenberg: ČEZ sponzoroval skoro všechny politické strany

Autor: INT, zuf - 
29. září 2011
11:37

"Je veřejným tajemstvím v této republice, že pan Roman a ČEZ tady financovali politické strany, jediná TOP 09 od něj nic nedostala," prohlásil ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Podle něho bude mít Romanův odchod z čela ČEZ nedozírné následky na českou politiku.

Polostátní gigant ČEZ za bývalého šéfa Martina Romana sponzoroval tuzemské politické strany, řekl Schwarzenberg serveru Aktuálně.cz. Žádná ze stran však ve své oficiální zprávě o finančním hospodaření ČEZ jako sponzora neuvádí.

Parlamentní strany jsou ze ale zákona povinny zveřejňovat detaily o svém hospodaření, sponzory na prvním místě. Pokud by tedy měl Schwarzenberg pravdu, musely by být tyto toky peněz tajné, a to by znamenalo mimo jiné daňové úniky, uvedl server Aktuálně.cz.

Zástupci ČEZ však odmítají, že by se společnost v posledních patnácti letech jakkoli podílela na politickém sponzoringu. Také politici trvají na tom, že jejich strany od ČEZ nikdy sponzorovány nebyly. Schwarzenberg pro svá tvrzení nepředložil žádné důkazy.

rudyptak48 ( 29. září 2011 13:55 )

Pane kníže, měl bys za tu pseudodemokracii, co se děje po roce 1989, poděkovat svému kamarádu Havlovi. S tou pravdou a láskou nás dovedl až ke lži, nenávisti a závisti.

maruch ( 29. září 2011 13:54 )

Polostátní ČEZ opět státní,zrušit manažerské posty s milionovými příjmy a hlavně hlídat výdělky a třeba myslet na obyčejný lidi a slevnit elektriku.

palko1961 ( 29. září 2011 13:36 )

Vsechno mu znarodnit.

siroky11 ( 29. září 2011 12:04 )

Hold - uměl se narodit. Nadávat mu nebudu, dělal bych to také, kdybych byl "u koryta". Já 2x obrátím korunu, než jí dám do oběhu, on takové starosti nemá a nikdy mít nebude. Šťastný člověk!

Zobrazit celou diskusi