Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chlapec (3) přežil pád ze 4. patra: Život mu zachránily šňůry na prádlo!

Chlapec spadl z výšky asi patnácti metrů. Život mu zachránila šťastná náhoda.
Chlapec spadl z výšky asi patnácti metrů. Život mu zachránila šťastná náhoda.  (Autor: Foto Blesk – Martin Sekanina)
Autor: Richard Veselý, Kbali - 
24. září 2011
08:20

Je to zázrak! Tak mluví sousedé o čtvrtečním pádu malého chlapce (3) ze čtvrtého patra panelového domu v pražských Modřanech. Život mu totiž zachránila šťastná náhoda. Děsivý pád z asi patnáctimetrové výšky podle všeho zbrzdily šňůry na prádlo v přízemí domu a chlapec díky tomu vyvázl bez jakýchkoliv vážnějších zranění.

O obrovském štěstí, které malý chlapec při svém pádu měl, se mluví v širokém okolí domu. „Na balkoně mají nějakou bednu, kluk na ni asi vylezl a ve chvíli otcovy nepozornosti přelezl zábradlí. Musely ho zachránit šňůry na prádlo, na které spadl,“ řekla Blesku jedna ze sousedek. „Je to neuvěřitelné, ale je obrovské štěstí, že to takhle dopadlo. V noci jsem vůbec nespala, pořád jsem musela myslet na to, co se mohlo stát,“ dodala sousedka.

O chlapce se v současnosti stará především jeho otec Michal Š. Jestli nese na pádu svého syna vinu, prošetřuje policie. „Zjišťujeme, co přesně se odehrálo před pádem. Prvotní poznatky již máme, ale budou teprve vyhodnoceny. Zatím tak není možné říct, jestli muže z něčeho obviníme,“ uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Na to, jak se celá událost stala, se reportéři Blesku zeptali i přímo otce dítěte Michala Š. Jeho reakce ale byla překvapivá. Místo aby se snažil nějak obhájit, chtěl na neštěstí ještě vydělat.

„Připravte smlouvu, pak vám o tom můžu něco říct. Zadarmo ale mluvit nebudu,“ řekl pouze. Malý chlapec zatím zřejmě ani nechápe, jak obrovskému nebezpečí jen o vlásek unikl. Z pádu podle všeho vyvázl jen s naraženými zády. Nyní je v péči lékařů Thomayerovy nemocnice. „Vyšetření naštěstí neprokázala žádná vážnější zranění. Dítě zatím u nás zůstává na pozorování,“ uvedla mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

ms229 ( 25. září 2011 15:25 )

Vážená Marie, nevím, kde a kdo prohlásil, že mě nezajímal stav dítěte. To je lež! A vydělat na tom? To jsem řekl pouze do telefonu, když mě stále otravoval blesk, který s ostatními supy dlouhé hodiny obléhal náš barák. Celé moje prohlášení máte výše.

ms229 ( 25. září 2011 15:08 )

Jako otec dítěte bych zde rád napsal pár řádek: 1, Stala se nešťastná náhoda ze které jsem zdrcen a ať si má každý názor jaký chce, mě nezbývá než to překousnout a v budoucnu víc dbát na bezpečí svých dětí. Po bitvě je ale samozřejmě každý generál. 2, Novináři jsou hyeny, co se snaží jen hledat senzace a úplně kašlou na zájmy dítěte. 3, Pokud jde o peníze za rozhovor, tak blesk uvádí překroucenou pravdu. Nabídku rozhovoru za peníze jsem sice navrhl, ale zároveň jsem řekl, že je nechci pro sebe, ale pro prcka. Nebo ať mu dají alespoň pytel plyšáků. Mám na to svědky, ale soudit se nebudu. Kdo chce věřit bulváru, ať si věří. 4,Další informace nebudu sdělovat.

cert ( 24. září 2011 17:31 )

No a? V této zemi už je možné vše. Otec chtěl vydělat na poskytnutí rozhovoru, nikoliv na pádu svého dítěte. Milý Blesku, měl by ses raději pohoršovat nad rozkrádačkami krytými panem Vondrou a spol.

lpitriska ( 24. září 2011 13:42 )

Vy nezklamete divím se že nenadáváte lidem co tam dali ty šnůry mohl dopadnout že? To by byla prča to jste celý vy on ho určitě chtěl nechat spadnout že už jenom to vaše včerejší a budou lítat děti vy jste fakt na Chocholouška ale myslím že jste tu už kdysi psal,že máte děti tak trochu soudnosti jinak pěkný den

e.44 ( 24. září 2011 11:16 )

No já to vidím trošku jinak. Ta bedna, díky které mohl přelézt zábradlí, neměla na balkóně co dělat. Kdyby tam nebyla, nepřelez by. Já když měla děti malý, dávala jsem si na takový věci sakra pozor. A to, že otec nechtěl dát Blesku rozhovor? No, mohlo to bejt o penězích, ale taky o tom třeba prostě jenom nechtěl do bulváru mluvit, bleskáči se nakrkli a přibarvili si to s tou smlouvou....

Zobrazit celou diskusi