Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté bránili Romy před zuřícím davem: Dívka chtěla oživit Hitlera

Autor: Ondřej Čermák, kos, Kbali - 
4. září 2011
18:50

Železné tyče, baseballové pálky, dřevěné násady nebo třeba sekera. To jsou zabavené zbraně, s kterými chtěli demonstranti ve Varnsdorfu vyřešit dlouhodobé konflikty s místními Romy. Několik stovek obyvatel, podle některých odhadů to bylo až tisíc, se všemožně snažilo dostat k romské ubytovně, policejní těžkooděnci jim ale pokaždé zablokovali cestu. Policie zadržela 12 lidí včetně dívky, která měla na svém tričku nápis »Oživte Hitlera«.

Mladá žena se v tričku s provokativním nápisem procházela už během páteční demonstrace, kdy si jí všimly televizní kamery. Ke své škodě se nepřevlékla ani v sobotu. „Během sobotního odpoledne ji kriminalisté opět v tomto tričku zahlédli v davu, a proto pořádková policie ženu předvedla. Za trestný čin popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy dívce hrozí až tříletý pobyt za mřížemi,“ uvedla policejní mluvčí Jarmila Hrubešová.

Na příchod rozlíceného davu čekalo před problémovou ubytovnou Sport zhruba 150 Romů. Jen díky nasazeným 400 policistům nakonec na žádné velké násilnosti nedošlo, někde ale těžkooděnci museli rozvášněné demonstranty zahánět obušky.

S demonstracemi se ve Šluknovském výběžku roztrhl pytel. Na situaci se hodlá přiživit i extremistická Dělnická strana sociální spravedlnosti, která ohlásila hned několik protestů na příští víkend. Přesto ale bylo extremistů na sobotní demonstraci jen několik desítek, většinu protestujících tvořili místní obyvatelé.

Policejní jednotky na severu zůstanou!

Policejní posily zůstanou na Šluknovsku do té doby, dokud to bude nutné k zajištění bezpečnosti a pořádku. O jejich stažení se rozhodne podle situace v regionu. V diskuzním pořadu televize Prima to včera řekl premiér Petr Nečas (ODS) v diskuzi s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou.

Podle Nečase se při řešení nepokojů na Šluknovsku musí vycházet ze tří základních principů. A to že děti těch, kteří pobírají dávky, musí řádně chodit do školy. Ti, kteří dávky pobírají, se musí podílet na veřejné službě, aby dávky dostali. Třetím principem jsou stejná pravidla a povinnosti, která musí platit pro všechny.

Důležité je dle Nečase i zajištění pořádku a bezpečnosti. „Ministerstvo vnitra chce zajistit mobilní jednotky, které ihned budou jezdit na místa, kde se vyskytnou problémy,“ řekl Nečas. Na to mu Sobotka oponoval, že díky vládním škrtům nemají policisté na benzin a do problémových lokalit se prý bojí chodit.

b1dks69l ( 15. září 2011 02:23 )

Tak ti pisu ty gadzovska drzko,jak si to prejes,je mi potesenim.Protoze s takovym blbcem,jsem se jeste nesetkal,a prave ty tvoji sousede asi budou takovy cu.aci,jako ty Urcite by se ta moje familie bala takoveho zbabelce,jako si ty a tvoji sousede! Ale jak uz jsem psal,ja tam nikoho posilat nemusim,Al-kaida se o tebe a tvoji sousedy postara! a pak ukazte jaky jste hrdinove,az budete litat do luftu? Ale takovej idiot a negramot jak si ty me neurazi! Me muze urazit jenom inteligentni clovek a to ty nejsi,vole korunovanej!Urcite nepracujes,protoze porad sedis za compiutrem a pises ty svoje Rassisstycke nesmysli.Bud si na socialce a nebo sterej paprda(duchodce).Protoze me pises ty svoje nesmysli v prave odpoledne a to pracujici clovek nemuze?Tak se neohrunuj tim,ze ty pracujes na Cigany,chrapounska drzko.. Ale jinak i ja se pobavim tema tvojema nesmyslama co me pises a jeste vic se pobavim az vam Al-kaida poradne zatopi,az vam bude horko .Tak cau zm.de,budu se tesit na tvoji odpoved!

karel128 ( 14. září 2011 19:41 )

b1dks69l:-hele cikáne,černá rasistická držko..Tiráku-ču.áku,..Bouráku ti říkat nebudu,..do toho máš hodně daleko..!! a nikomu ty zm.de nevyhrožuj tou tvoji černou familií,protože kdyby přišli do našeho města někoho napadat,nebo dělat bordel,..tak by dostali takovou nakládačku,že by jim ty če.ný držky zbělely,..u nás jsme na vás vysazeni..!! Ale promiň že ti opět odpovídám,i když jsem ti psal že končím,protože nemám takový debilní kretény jako si ty rád,..ale přemluvili mě sousedi,protože se u těch tvých debilních příspěvcích hodně dobře bavíme,až smíchy slzíme a soused se válí smíchy po zemi,.. tak nám prosím zase něco napiš,..trochu víc se rozvaž,..nestyď se..!! Díky,přijdou ještě jedni sousedi a uděláme si u toho párty...blbečku,držko "rasssissticni ode mě to je již pro tebe opravdu poslední "píssannií"

b1dks69l ( 14. září 2011 01:48 )

Ale vlastne nikoho tam n tebe posilat nemusim.Protoze Al-kaida to zame udela sama.Ted poznas,z Cigan je proti nim zlatej clovek,tak na vas Chrapoui!!

b1dks69l ( 14. září 2011 01:25 )

Ja ty blbecku zadnej Indocech nejsu,jak jsem ti uz psal ja jsem se toho vaseho Ceskeho obcanstvi davno zrekl!Radsi bych byl tim Indem nez,zasranej Cech A to,ze koncis semnou diskuovat,je dobre?Protoze prave debilkove jako ty potrebujou Uzemnit,jako ja tebe a pak jim sklapne! To mas pravdu ja si rad pozvu svoji familii sem,kde ted ziju,aby se nemuseli zabyvat takovyma debylama jak msi ty.. Ale jak vidim ty se seres do kazdyho hovna (Rassissto) uz i na vietnace nadavas a rassujes,ale skoda ze nevim kdo si a kde zijes?Protoze bych na tebe poslal tu svoji familii,aby ti pekne srovnali tu tvoji blbou Gadzovskou - drzku Priste me nerikej Tyraku ty c....u ,radsi me rikej Bouraku! Protoze ty by si to stim tvojim Chudym Mozkem nezvladl,zdar Starochechu,nebo Prachechu Gadddzovkej?

karel128 ( 13. září 2011 11:55 )

b1dks69l:-Ty mě ani za to nestojíš ty Indočechu,abych s tebou diskutoval..! blbce a negramoty nemám rád..,a co se týče toho Německa,těch zlodějen,..tak to ti věřím,žes to viděl na vlastní oči,..když jsi tam hlavně jezdil "ty" se svými bratranci..!! Tak čau Indočechu,..končím s tebou,..hlavně si tam nezapomeň pozvat tu celou tvoji rozvětvenou familií,čím víc tím líp ....

Zobrazit celou diskusi