Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otcové se přou o dceru, matka spala s oběma

Autor: Helena Lacinová, evakk - 
31. srpna 2011
07:00

Kdo je tátou malé Nelly (7 měsíců)? K otcovství se žalobou hlásí Martin Christoph (29), který s její matkou žil v době početí. Šárka Kramárová (20) se s ním pak ale rozešla a jako otce uvedla Lukáše K. (29). Soudce má z případu zamotanou hlavu. Šárka totiž nyní opět randí s Martinem a tvrdí: Spala jsem s oběma. Ale tátou je určitě Martin!

V rodném listě Nelly je totiž zapsaný Lukáš K. (29), s nímž mladá žena žila po rozchodu s Christophem. „Spala jsme v té době s oběma. V rozhodné době početí ale s Martinem,“ přiznala u soudu. Svým rozhodnutím však zkomplikovala život především sobě.

Soudce Rudolf Malý označil případ za výjimečný a doporučil žalobci Christophovi stáhnout žalobu za předpokladu, že matka Nelly popře otcovství muže zapsaného v rodném listě dítěte. Může tak učinit prý i Lukáš K. „Ze zákona nemohu rozhodnout o druhém otci, když jiný už vydal na matrice souhlasné prohlášení, že on je otcem,“ zdůvodnil a doporučil, aby se dohodli mimosoudně. Mladá dvojice se rozhodla hned za dveřmi soudu, že tak učiní během nejbližších dnů. V polovině července totiž mladá žena od zapsaného otce dcery Lukáše K. odešla bydlet k rodičům. A od té doby se pravděpodobný biologický otec Martin Christoph s dcerou i s ní vídá pravidelně. Na dítě také přispívá. Od soudu odešli společně.

Jenže ze hry není v rodném listě zapsaný Lukáš K. „K soudu mě nepozvali. Rozhodnutí se mi nelíbí. Já si myslím, že otcem jsem já. Neustoupím. Soud může nařídit testy DNA. A už vůbec se mi nelíbí, v čem malá nyní žije. Budu o ni bojovat,“ řekl.

01380138 ( 2. září 2011 18:47 )

měl by bejt rád že neplatí a takové ženská si upíchne kdekoliv dítě a napíše toho kdo bere víc je to nespravedlivé vůči nám mužům

black7011 ( 31. srpna 2011 14:09 )

..a nakonec vyjde najevo,že otcem je soudce

jahodove_ticho ( 31. srpna 2011 13:56 )

bejt kurfa a ještě s tim lízt do novin, no to mi ho vyndej

e.44 ( 31. srpna 2011 13:05 )

zkrat, jen se chechtej Viděla. Sebe. Byla jsem přes rok vdaná, měla jsem první dceru, bez pochybností o tom, kdo je její táta, a celkem slušnou představu o tom, co chci a jak toho dosáhnout. No, jo, no. Já vím, co chceš namítnout. Nemůže bejt každej tak skvělej, jako já A ještě kdybych napsala, že moje holky jsou v tomhle po mě. Tedy ne že by se tak brzo vdávaly, ale ve dvaceti už rozhodně věděly co chtěj......,.

mandlicka09 ( 31. srpna 2011 12:47 )

 Jak může s tímhle lézt do novin, že ani sama neví, s kým to dítě má? jednoho nechá zapsat do rodného listu, ale tvrdí, že otcem je určitě ten druhej... aby to nebyl ještě nějakej třetí. chudák dítě. mít tak blbou matku, to je neštěstí. a ti kluci jsou taky jeden blbější než druhej. ona mu zanášela a ted si ani nemůže bejt jistej, že to dítě je jeho, a on s ní zase chodí. ti chlapi jsou fakt někteří volové, co si nechají nas*rat na hlavu.

Zobrazit celou diskusi