Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejdrzejší taxikář v Praze: Zákazníky okradl o čtvrt milionu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: Richard Veselý, mivrk - 
9. srpna 2011
15:22

Taxikáři v české metropoli jsou svojí drzostí proslulí. Muž (34), kterého nyní chytili pražští policisté, je ale všechny překonal. Své zákazníky totiž okrádal o platební karty, ze kterých za několik měsíců stihl vybrat skoro čtvrt milionu korun.

Taxikář si po nocích vybíral zákazníky, kteří byli pod silným vlivem alkoholu. Poté co je svezl, jim nabídl možnost platit kartou. Přitom využil opilosti zákazníka, ponechal si jeho kartu a vrátil mu jinou, většinou nefunkční.

„Ukradenou kartu pak taxikář použil k výběrům hotovosti a platbám v obchodech. Kriminalisté doposud zdokumentovali deset poškozených, které okradl o téměř čtvrt miliónu korun,“ popsal pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle policie se taxikář snažil vybrat celkem 856 tisíc, ale naštěstí mu to nedovolily limity pro maximální možný výběr.

Už dříve řídil pod vlivem pervitinu

Když podařeného taxikáře zadrželi, nestačili se policisté divit. Kromě toho, že kradl peníze z platebních karet, totiž muž provozoval taxislužbu načerno a navíc jezdil bez řidičáku! Ten mu policisté v lednu zabavili za řízení pod vlivem pervitinu.

„Vyšetřovatel muže obvinil z trestných činů krádež a neoprávněné opatření a padělání a pozměňování platebního prostředku. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ uvedl policejní mluvčí. Policisté se domnívají, že okradených zákazníků bylo víc a vyzývají poškozené, aby se přihlásili na linku 158.

gogo ( 9. srpna 2011 17:34 )

Nejdrzejší taxikář v Praze: Zákazníky okradl o čtvrt milionu ?? Proti Řebíčkovi, Vondrovi, Pitrovi, Koženému, Čunkovi, Krejčířovi a armádě dalších je břídil, diletant a učiněné neviňátko ....

Zobrazit celou diskusi