Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chlapec (2) vjel na odrážedle pod auto, je vážně zraněn

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, mivr - 
8. srpna 2011
14:58

Dvouletý chlapec byl vážně zraněn při pondělní dopravní nehodě v Jihlavě. Na dětském vozítku sjel nečekaně z chodníku do vozovky, kde ho srazilo osobní auto. Zraněné dítě přepravili záchranáři letecky do brněnské nemocnice.

Nehoda se stala před 12:30 v ulici Sokolovská. Dítě tam bylo s matkou. Sedělo na vozítku, na němž se odráželo nohama. Automobil řídil sedmapadesátiletý muž. Případem se zabývá policie.

sova13 ( 9. srpna 2011 10:56 )

e.44 Hluk starých odrážedel byl skutečně děsný. Lezl na nervy i mě. Přechod z tříkolky na kolo byl zase možný jenom za pomoci přídavných koleček. Ze současného odrážedla vnučka přesedla ve třech letech na kolo úplně přirozeně a za pár minut už jezdila bez pomoci. Vše je skutečně o tom, jak si rodiče děti hlídají, jestli jim dají helmu a chrániče a vůbec, jak dohlížejí na jejich bezpečnost.

sova13 ( 9. srpna 2011 10:47 )

Na tříkolce může dítě skončit stejně pod autem, jako na odrážedle. Důležité je kde jezdí, ne na čem jezdí. Navíc na tříkolce se nenaučí držet rovnováhu.

e.44 ( 8. srpna 2011 19:22 )

Problém neni v odrážedlech. Dokonce bych tato nová odrážedla pochválila. Nejsou tak nebezpečná, jako byla ta plastová. Jejich hluk byl příšerný a dokázal vyprovokovat k útoku i zcela klidného a mírumilovného psa. Na těchto nových odrážedlech se dítě i lépe naučí držet rovnováhu, než na těch starých hrůzách. Problém je ale v rodičích. Nechápu, že si děti pořádně nehlídají a nechají je jezdit i na chodníku hned vedle vozovky. Vždyť se dá s dítětem na odrážedle jít na mnohem bezpečnější místa, kde se nemůže stát, aby dítě skončilo na silnici.

farah ( 8. srpna 2011 15:57 )

Je vážně zraněno? Jako to odrážedlo??? A jak je na tom hoch?

mira.krasa ( 8. srpna 2011 15:31 )

a houbelec auto, ale to odrážedlo je zraněno samozřejmě

Zobrazit celou diskusi