Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Andrea (17): Zmizela s přítelem a penězi rodičů

Autor: mivr, ap - 
4. července 2011
19:54

Mají strach o její život a nemohou uvěřit tomu, že by jejich dcera odešla dobrovolně. Sedmnáctiletá Andrea Beťárová z obce Liteň na Berounsku odešla z domova. A spolu s ní zmizelo i spousty peněz. Rodiče dívky jsou přesvědčení, že dívku, se kterou nikdy nebyly problémy, přiměl k odchodu z domova její přítel. A mají o ni strach!

„Doma nechala dopis, ve kterém napsala, že odchází z domova kvůli rodinným problémům,“ uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková. Ti ale jakékoliv problémy popírají. S dívkou navíc mělo zmizet i spoustu peněz. "Byly to úspory celé rodiny," uvedl v televizi Prima nešťastný otec, podle kterého by mohla s tolika penězi přežívat celé měsíce.

Rodina má ale strach především obavy, že dívce se něco stalo. Podle nich se krátce před zmizením seznámila s novým přítelem, který ji podle názoru rodiny k útěku přemluvil. "Bojím se, aby ji někam nezatáhl, nezneužil a něco jí nepíchal" uvedla roztřesená maminka. Podle některých informací měla být Andrea naposledy spatřena v Praze.

„Prověřili jsme několik míst, kde by se mohla podle zjištěných skutečností dívka zdržovat, provedli prověrku ve zdravotnických zařízeních na okrese Beroun a v Praze. Do současné doby se dívku nepodařilo najít, proto žádáme občany o sdělení informací k pohřešované dívce na linku 158,“ dodala Uriánková.

Dívka je vysoká 170 cm, štíhlé postavy, má dlouhé černé rovné vlasy, které nosí rozpuštěné, a hnědozelené oči. Oblečena byla do krémových kalhot nebo modrých džínových kalhot, bílého nebo černého svetru, na nohou měla hnědé páskové boty, nebo polobotky bílé barvy.