Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Rodiče sprostých školaček žádají trest pro ředitelku!

Blesk.cz o případu poprvé informoval loni v listopadu.
Blesk.cz o případu poprvé informoval loni v listopadu.  (Autor: Repro TV Prima)
Autor: krč, evakk - 
11. května 2011
07:02

Potrestejte ředitelku! To žádají rodiče žákyň, které se na sociální síti Facebook sprostě vyjadřovaly právě o ředitelce základní školy ve Štefánikově ulici. Pedagogická rada školy se rozhodla potrestat dívky za jejich sprosté urážky trojkou z chování. Rodiče se ale odvolali a uspěli. Nyní žádají trest pro paní ředitelku. Pokud nepochodí, chtějí se dokonce soudit.

„Případem se zabývala Česká školní inspekce. Krajský úřad Pardubického kraje na základě jejího stanoviska rozhodl, že stížnost rodičů je odůvodněná a snížené známky z chování u všech dívek zrušil, neboť snížený stupeň z chování nemůže být udělen za chování mimo školu,“ řekla Nataša Hradní z Městského úřadu Pardubice. Drzé dívky v době, kdy na Facebooku urážely ředitelku, nebyly ve škole.

Radní o potrestání ředitelky neuvažují. „Připadá mi to absurdní. Děvčata se na sociální síti o ředitelce vyjadřují velmi hrubě a vulgárně, domlouvají se, jak s ní jejich rodiče zatočí a podobně. A rodiče? Místo toho, aby dohnali to, co ve výchově zanedbali, utvrzují své děti v tom, že ony mají ve škole hlavní slovo. Já bych dostal doma pár facek,“ řekl náměstek primátorky Martin Bílek.

„Radní se nezajímají o to, co provádí ředitelka školy, ale stále jen řeší následnou diskuzi na Facebooku. Za tu byla děvčata už potrestaná napomenutím u přestupkové komise. Chtěli jsme však, aby město řešilo i chování ředitelky, kvůli kterému to celé vzniklo,“ řekla Blesku včera maminka jedné z dívek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petyna ( 22. června 2011 18:18 )

Myslím,že bychom se měli zamyslet sami nad sebou.Taky jsem xkrát velmi sprostě nadávala na učitelku,když jsem měla pocit,že je nespravedlivá a o řiditeli kolovaly ty nejhorší nadávky,protože to byl Vůl komunistickej,jen jsme neměli dnešní techniku,asi by to dopadlo úplně stejně.zajímalo by mě jak se to paní ředitelka dozvěděla ,to se jim hrabala v korespondenci??!!To je jako by se hrabala v deníčku,tam jsem toho měla spostu,dokonce jsem učitelce přála smrt!

rezacek ( 17. května 2011 14:12 )

Když už si čteš v zákoně, tak si přečti hned úvodní větu (§1): zákon upravuje vzdělávání VE ŠKOLÁCH a školních zařízeních. Takže je zbytečné, aby tuto samozřejmost zákon ještzě znovu popisoval v §31.

rezacek ( 17. května 2011 14:07 )

No, těch perel je tam víc: nemluvím vůbec o interpunkci, dále "učitelům dala pravomoc místo horší známky z chováni aby pracovaly něco na způsob pomocných prací " - hrubka už pro pátou třídu, ale hlavně chci vidět, jak učitelé budou makat na pomocných pracech. A konečně obrat " moje dítě tak bych ho donutila se omluvit" - donutit někoho k omluvě, to je jako by rovnou řekl "vyliž si ..." - asi takovou váhu by ta omluva měla.

kendex ( 16. května 2011 16:33 )

Já bych některým kantorům nesvěřil své dítě ani na mimoškolní aktivity. Je to někdy hrozné, kdo může čit. Znalosti nejsou vše, kantor by měl mít i dobrý morální kredit.

lilik1 ( 16. května 2011 15:20 )

Beruško já mám dceru ta má osmnáct je hodná žádné problémy s ní nemám taky ji věřím ale je pořekadlo důvěřuj ale prověřuj to asi vy neznáte asi máte jedno dítě já mám i syna ten je opak má 14 let a povídám si sním taky o všem ale asi to nepomáhá a věřím že nejsem jediná. K učitelům by se děti měly umět chovat je pravdou že i já mám výhrady na některé z učitelek ale o tom se já ze synem nebudu bavit ,proto že by dostal žezlo do ruky jednou je to učitel a hotovo učitel je skoro jako druhý rodič .

Zobrazit celou diskusi