Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pražský maraton: Chlapi, dejte si pozor na bradavky!

Prahou opět při maratonu proběhnou tisíce závodníků
Prahou opět při maratonu proběhnou tisíce závodníků  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: hoř, mivrk - 
6. května 2011
06:45

Jako každý rok, tak i tento víkend uzavře Prahu maraton. A už teď profesionální běžci varují svoje amatérské kolegy: Dávejte si na trati pozor, nejčastějším zraněním jsou totiž sedřené pánské bradavky!

„Souhlasím s tím! Sedřené bradavce se nevyhne snad žádný začátečník a neubrání se jí ani zkušení sportovci, kteří podcení svoji přípravu,“ potvrdil běžec Miloš Škorpil, ten také prozradil svůj fígl: „Místo kolem bradavek se musí oholit a při náročných trénincích a závodech přelepit voděodolnou náplastí.“ Při maratonu, který měří 42,195 km, se jemná kůže na bradavce prostě odírá o látku trička...

Jiní sportovci mají zase zkušenosti s promazáváním bradavek lékařskou vazelínou. „Zejména na kratší běhy je to ideální. Určitě je lepší mít po běhu na tričku dvě mastná kolečka než dvě krvavá,“ vysvětluje Michal Krčál, který má maratonský závod také za sebou. Pokud chcete jet o víkendu do metropole, připravte se na řadu dopravních omezení, která se týkají i hromadné dopravy. Běhy totiž vedou centrem Prahy, především podél Vltavy.

Více info o maratonu ZDE.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi