Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fenomenální ABBA zavítá do Prahy: Interaktivní výstava fandy potěší

Autor: bes - 
5. května 2011
15:04

Legendární švédská skupina ABBA si pro fanoušky připravila překvapení. Unikátní multimediální výstava startuje už pozítří. Dovíte se na ní vše, co vás o vzniku, tvorbě a úspěších kapely zajímá. Bohatý doprovodný program vás vtáhne do atmosféry doby, ve které ABBA patřila k největším hvězdám pop music.

Ve Slovanském domě od pátku startuje jedinečný projekt, představující švédskou čtveřici ABBA. Nejedná se o klasickou výstavu, ale o akci, která nemá obdoby. Nejen, že si budete moci prohlédnout nekonečné množství fotografií a přes hodinu a půl video materiálu. Navíc nahlédnete do soukromí členů skupiny, uvidíte, jak vypadalo jejich nahrávací studio, šatna nebo chata, na které vzniklo bezpočet hitů.

Zároveň si při multimediální prohlídce otestujete znalosti o skupině, necháte se vyfotit na obal jejich alba, zazpíváte si známe písničky, zazaříte v klipu nebo si na hitovky zatančíte. Nechybí ani možnost vystoupit na jednom pódiu s hologramy zpěváků. Nespočetné relikvie jsou doslova všude. Kostýmy, hudební nástroje, ocenění nebo i originální reklamní předměty. Vstupenka se specifickým kódem nabízí možnost si výsledky všech atrakcí, které výstava připravila, uložit na internetu a později nahrát do počítače.

Poslechnete si tedy, jak by vám například šel zpěv hitu Waterloo nebo jestli na pódiu neděláte skupině ostudu.Výstava potrvá od 6.května celé tři měsíce. Navštívit ji můžete každý den ve Slovanském domě Na příkopech. Na vstup si připravte od 300 korun pro děti po 450 za dospělého. Originální projekt za tyhle peníze určitě stojí.

djaba ( 5. května 2011 21:46 )

Ani výstava , možná i dobrá , nenapraví škody , které bývalý režim způsobil .Normálně nás všechny okradl o přirozený vývoj světového popu i rocku. Kdekdo na západ od našich hranic mohl prožít koncerty a jejich atmosféru a každou desku si koupil na každám rohu.My jsme nanejvýš poslouchali několikátou kopii na magnetofonu s kvalitou blížící se zvuku telefonu.Být toho a hltat všechny ty skupiny jako ABBA , BONEY M , KISS ,DEEP PURPLE ,SLADE ,ELVISE,BEATLES a spousty dalších naživo a na dosah je nenávratně pryč a ani ty vzpomínky nemáme.Bohužel Olympic a božský Kája nestačil.

Zobrazit celou diskusi