Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tramvaj muži (†85) přejela nohu! Zemřel v nemocnici

Tramvaj vlekla muže 20 metrů
Tramvaj vlekla muže 20 metrů  (Autor: Anna Stramová)
Autor: Anna Stramová, mivrk - 
23. dubna 2011
05:00

O nohu přišel senior (†85), který stíhal tramvaj v Ostravě-Zábřehu. Muž sice k dveřím vozidla doběhl, ale ty se zavřely a noha mu v nich uvízla. Tramvaj se rozjela a muž upadl pod kola. V tu chvíli přišel o nohu. Senior v nemocnici zemřel, řidička tramvaje se zhroutila.

Svůj díl viny na tragédii má podle prvních poznatků vyšetřovatelů zřejmě řidička tramvaje číslo 17. Pravděpodobně věnovala málo pozornosti nastupujícím lidem na zastávce Tylova v Ostravě-Zábřehu. V momentě, kdy do zadní soupravy muž nastupoval, zavřela dveře a rozjela se. Druhá noha seniora sklouzla pod kola, která mu ji amputovala. Po několika metrech jeden cestující stiskl nouzové tlačítko.

„Seděl jsem v prvním voze tramvaje a jen vím, že se souprava najednou zastavila. Podíval jsem se ven a tam už se sbíhali lidé. Pak jsem spatřil toho muže celého od krve,“ řekl jeden ze svědků nehody Pavel K. a dodal: „Také jsem viděl, jak k houfu lidí běží vystrašená řidička.“

Řidičce hrozí až čtyřleté vězení

Lékaři po příjezdu nalezli zraněného muže, který kromě nohy měl poraněn i trup. Ve vážném stavu byl převezen do místní fakultní nemocnice, kde ve čvrtek zemřel. Tramvaj byla zapečetěna. Na pracovníky Drážní inspekce nyní čeká prohlídka brzdových systémů a zavírání dveří.

Samotná řidička je z celé situace zdrcena, zhroutila se. O tragédii chce mluvit pouze na policii. „Řidička je podezřelá, že se dostatečně nepřesvědčila, že se už nikdo nenachází v nástupních prostorech obou vozů tramvaje, a zavřela dveře,“ řekl policejní vyšetřovatel Petr Svoboda. Pokud se prokáže její vina, hrozí ženě za trestný čin z nedbalosti až čtyřleté vězení.

bafinka81 ( 23. dubna 2011 16:58 )

No zase jeden chytrák. Je nesčetně případů, kdy za nehodu mohou muži. Tak co jako? Nasadíme roboty? A v tomhle případě nemělo vůbec význam, jestli řídil muž nebo žena! Prostě selhal lidský faktor. V tomto případě, je tato lehkomyslnost a nepozornost samozřejmě neodpustitelná. Ale, musím zopakovat, bylo jedno, zda řídil muž či žena. Takže si vážený najděte statistiky dopravních nehod ano?!

crakazasecrak ( 23. dubna 2011 13:02 )

co jsou jen pro chlapy!!

Zobrazit celou diskusi