Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Martínek nezemřel na chřipku, tvrdí policie!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap, Kšim - 
3. března 2011
11:05

Případ, který otřásl důvěrou v české zdravotnictví, se zřejmě jen tak nedočká rozřešení. Policie již má první výsledky pitvy. Ta u desetiletého chlapce, který zemřel poté, co ho lékař dvakrát poslal z vyšetření domů, prokázala v těle přítomnost viru chřipky B. Přesto si nemyslí, že by to byla právě chřipka, co chlapce zabilo.

Policisté případ vyšetřují zejména kvůli tomu, že rodiče byli s Martínkem dvakrát na pohotovosti. Lékař je však vždy poslal domů. Bez pořádného ošetření. Chlapec v neděli zemřel. Nepomohl ani rychlý příjezd záchranné služby.

Policie si nemyslí, že příčinnou smrti byla jenom chřipka

Vyšetřovatelé proto nařídili pitvu. Jak Blesk jako první informoval, ta prokázala, že v těle Martínka se opravdu vyskytoval virus chřipky typu B. Podle středočeského krajského policejního ředitele, ale nemusela být chřipka přímou příčinou smrti.

"Pitva potvrdila přítomnost viru chřipky typu B, nedáváme to ale do souvislosti s příčinou smrti,"uvedl pro server idnes.cz Václav Kučera. Policisté nyní čekají na definitivní výsledky pitvy, které by měly být v pátek.

Je ostudné, že případ nezvládli

Odborníci se každopádně domnívají, že lékař nejednal správně, když poslal rodiče s malým Martínkem ve vysokých horečkách domů. Podle Martiny Stupkové ze společnosti Medifin, která provozuje řadu poliklinik, měl být každopádně proveden krevní test.

"Ten určí, zda je infekce bakteriální, nebo virová. A následně určí léčbu," uvedla pro idnes.cz. "Je ostudné, že lékaři nedokázali případ zvládnout. Ve fakultní nemocnici by přitom měli pracovat špičkoví odborníci," dodal předseda Svazu pacientů Luboš Olejár.

capitan_jorge ( 28. března 2011 15:38 )

Stále čekáme na závěr vyšetřování tohoto případu. Plesku, zapomínáš!

capitan_jorge ( 18. března 2011 14:41 )

Kdybys nebyla tak idiotsky omezená, tak bys věděla, že pitva a sekce jedno jsou. Je vidět, že pocházíš z E 55 a ne z e.44. A tvoje papuče už dlouho trčí ze simy machové ritičky. Aspoň tam je teplo, vid'?

capitan_jorge ( 14. března 2011 13:11 )

Opravuji. Škrtám slůvko "geniální" a ostatní ponechávám. Tato osoba, zřejmě ženština nebo na ženštinu si hrající, je negativní přírodní úkaz, při jehož rozšíření hrozí totální destrukce všeho, co lidstvo budovalo po dlouhá staletí. Je to v podstatě suchá, vylízaná forma tsunami.

simamach ( 11. března 2011 21:57 )

Milá anelam. Jái moje máma jsme pediatra navštívili opravdu včas. Jenže to tenkrát byli opravdu doktoři. A ono to bylo k ničemu. Stejně mě a posléze mého syna museli prostě hospitalizovat.Víš vůbec jak toto všechno probíhá? Asi ne. Snažíš se srazit dítěti dva dny horečky zábaly a pak prostě stejně musíš na pohotovost, protože to prostě srazit NEJDE. Už to proboha chápeš? Ty jsi snad natvedlá. Někdy ty horečky prostě jinak, než kapačkou nesrazíš.

simamach ( 11. března 2011 21:52 )

Na tebe nemám. Ty jsi blb blbů král.

Zobrazit celou diskusi