Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Robík: Je mi 11 a jsem moderátor

Autor: Veronika Pukačová, hto - 
26. září 2010
05:00

Kluci v jeho věku si hrají na počítači, sportují nebo prostě jen tak zlobí. To malý Robík dělá také. Ale každé pondělí večer ještě promlouvá k pankáčům! Moderuje totiž pořad o punkové muzice v Rock Rádiu Šumava. A to je mu 11 let!

Robertovi v Rock Rádiu Šumava, které posluchači naladí na západě a jihozápadě Čech a online kdekoli, neřekne nikdo jinak než Robík. Vztah k punku podědil po tátovi. Ten zamlada hrál v punkové skupině Telex.

Malý punkáč

Když rádio vyhlásilo konkurz na nového moderátora pro pořad Známky punku, zkusil to a přihlásil se. „Líbil se nám nápad, že by pořad o punkové muzice moderoval tak trochu jiný moderátor. S Robíkem jsme to zkusili a nelitujeme,“ řekl programový ředitel rádia Petr Sznapka. „Původně jsme chtěli spíš osobnost ze známé punkové skupiny. Ale dětský hlas v kombinaci s drsnou muzikou zvítězil a získal si mnoho příznivců,“ podotkl.

A Robíkovi fandí i rodiče, přestože jeho moderování začíná až v devět večer. „Při vstávání do školy mi to nevadí, jednou týdně to přežiju,“ říká malý moderátor, který má kromě rádia rád asijská bojová umění a hraje na klarinet. „Ale chci se naučit i na kytaru,“ řekl. „Určitě chci být moderátorem i v dospělosti,“ dodal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gogo ( 28. září 2010 09:01 )

Mám často pocit, že v tomto věku se nachází u nás každý druhý moderátor...

Zobrazit celou diskusi