Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dnes budou Vinohrady bez aut: Zažijte město jinak

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Nový čas)
Autor: ČTK, hto - 
25. září 2010
11:50

Ulice pražských Vinohrad dnes patří chodcům a cyklistům, pro auta se jindy rušná část města uzavřela. Koná se totiž pátý ročník akce Zažít město jinak, která propaguje cyklodopravu ve městech.

Pořadatelé slibují největší happening v centru Prahy a tak se návštěvníci mohou těšit na trhy mladých návrhářů, přímo pod širým nebem se budou konat také koncerty a autorská čtení. Pouliční slavnost organizuje iniciativa Auto*Mat v rámci Evropského týdne mobility, očekává se až 5000 účastníků.

Prahou na kole. Bezpečně

Akce se bude konat v ulicích Jugoslávská, Rumunská, Londýnská, Americká, Belgická a také na části náměstí Míru a Tylova náměstí. Program začne v pravé poledne, na závěrečnou afterparty mohou lidé zajít do některého z klubů zapojených do projektu. Od 16:00 hodin startuje z Rumunské ulice hromadná cyklojízda.

Na programu je řada nejrůznějších aktivit, lidé se mohou těšit na pouliční kavárny, výtvarné dílny, představení pro děti nebo swingovou tančírnu.

„Prahu 2 postihuje zejména díky severojižní magistrále neúměrná dopravní zátěž. Navíc křížení Sokolské a Legerovy s Ječnou a Žitnou ulicí představuje pravděpodobně nejvytíženější křižovatku v Praze. Zklidňování dopravy je pro život v této městské části téměř existenční záležitostí,“ vysvětluje v tiskové zprávě iniciativy Auto*Mat místostarosta Prahy 2 Jiří Paluska, proč akci podporuje i vinohradská radnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi