Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Déšť zaplavil nemocnici, evakuován byl i dětský tábor

Noční bouře a déšť se přehnaly přes jih Moravy
Noční bouře a déšť se přehnaly přes jih Moravy  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, jak - 
24. července 2010
11:39

Aktualizováno: Noční bouře a déšť na jihu Moravy zaplavovaly sklepy. Nejdramatičtější situace nastala, když hasiči museli evakuovat dětský tábor. Nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

U Troubska na Brněnsku čerpali vodu z laguny, která se vytvořila na dálnici D1. Odčerpávali také vodu z brněnského Pavilonu Anthropos a ze znojemské nemocnice.

Nejvíc výjezdů měli hasiči v Brně a jeho okolí. V Popovicích na Brněnsku čerpali vodu ze silnice pod mostem, kde uvízlo auto. V Brně v Pionýrské ulici z počítačové herny. Vodu pomocí čerpadel dostávali z desítek sklepů, přízemí rodinných domů, výtahových šachet i garáží. Na několika místech kraje také rozřezávali a odstraňovali z cest popadané stromy.

Řeky zůstaly v klidu

Noční bouřka nezvýšila výrazně stavy na jihomoravských řekách. Na všech měřených profilech zůstaly na úrovni normálního stavu, prvního stupně povodňové aktivity nedosáhl ani jeden, zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Stav bdělosti ale platil na Bruntálsku před 10:00 na řece Osoblaze v Osoblaze, nad Slezskou Hartou na řece Moravici ve Valšově a Černém potoku v Mezině. Na Opavsku se na první povodňový stupeň zvedla hladina vody na Hvozdnici v Oticích.

Děti byli evakuovány z tábora

Během včerejší bouřky se rozvodnili po tok na Šluknovsku. V jeho okolí se nacházel letní tábor, který museli hasiči evakuovat. Kolem 2 hodiny ranní tak z místa ohroženého stoupající vodou odvezli 19 dětí a 3 dospělé. Podle idnes.cz o evakuaci požádali sami vedoucí tábora.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi