Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záchrana psa z kanálu trvala čtyři hodiny

Pětiletý Ben po čtyřech hodinách leze ven.
Pětiletý Ben po čtyřech hodinách leze ven.  (Autor: Foto: Hasiči Brno)
Autor: Ondřej Požár, jos - 
22. června 2010
17:11

Pětiletý německý ovčák Ben spadl do šachty. A vlezl do kanálu. Zachraňovali ho brněnští hasiči. Trvalo jim to skoro čtyři hodiny! Nakonec psa přece jen vysvobodili, takže se mohl vrátit k majiteli.

Ten zavolal hasiče až ve chvíli, kdy se mu Bena nepodařilo vyprostit. Pes spadl z výšky tří metrů do šachty, na které chyběl poklop. Nezakrytá šachta je ve vysoké trávě nedaleko brněnského letiště.

„Pes prolezl do kanalizační roury. Majitel za ním vlezl do šachty. Na psa volal, ale zvíře se v rouře o průměru zhruba 50 centimetrů nemohlo otočit a nechtělo ani couvat,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Pes Pes | Foto: Hasiči Brno

Kvůli psovi vykopali dvě jámy. Po navrtání děr se v betonovém potrubí podařilo udělat větší otvor a majitel mohl na psa zavolat.

„Vysílený a podchlazený Ben - v potrubí během záchrany tekla studená dešťová voda - reagoval na volání a po čtyřech hodinách ve tmě znovu uviděl denní světlo. Majitel ho s pomocí hasičů chytil za obojek a z potrubí i z výkopu vytáhl nahoru,“ popsal Haid záchranu německého ovčáka.

 

sakra ( 23. června 2010 13:42 )

Práce zlodějů kovů a s nimi, hlavně se sběrnami, si tento stát nedokáže už 20 let poradit.

milo ( 23. června 2010 12:16 )

Chudáček, doufám že je v pořádku....měli by tu díru něčím zakrýt a ne jí nechávat takhle otevřenou.....kdyby tam spadlo dítě....tak by mě to sice takhle nevzalo, ale zase by z toho byl hit týdne....a kdo to má pořád číst...

Zobrazit celou diskusi