Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Za lízání cukru z nahých těl je pokuta

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jaroslav Krčál - 
18. června 2010
06:15

Před pár měsíci z toho byl velký skandál. Na veřejnosti se objevily obrázky z videa, kde dvanáctileté dívky lízají cukr z těl polonahých spolužáků. Záběry pocházely z lyžařského kurzu jedné třídy gymnázia v Přelouči. Organizátorem těchto »radovánek« byl jeho ředitel Lubor Pacák. Ten aféru ustál. Rada Pardubického kraje totiž rozhodla, že ho potrestá pouze fi nančně.

Když se aféra provalila, dával přitom ředitel gymnázia svoji funkci k dispozici, žádal radu kraje o odvolání. Ta ale zůstala k jeho žádosti hluchá.

Právní předpisy porušené nebyly

„Šetření celé záležitosti provedla kontrolní skupina krajského úřadu, Česká školní inspekce, Pedagogickopsychologická poradna i policie. Všichni dospěli k závěru, že ředitel Lubor Pacák postupoval při zážitkových hrách nestandardně a překročil etické normy. Právní předpisy ale neporušil,“ řekla Blesku Magdalena Navrátilová z krajského úřadu.

Rada Pardubického kraje se proto rozhodla takto: Odebrala řediteli pouze osobní příplatek k platu, a to na tři měsíce. Celkem to dělá asi 12 000 korun.

Ředitel školy se odmítá vyjadřovat

Ředitel trest přijal, ale stále se odmítá k celému případu vyjadřovat. „Být tam mezi nimi moje dcera, tak to tak nenechám. Tady v Přelouči na to je však dvojí názor. Někteří lidé ředitele dokonce podporují,“ řekla Blesku včera Eva Králová (37) z Přelouče.

Na výsledky vyšetřování policie se stále čeká v dalším skandálním případu z chroustovické školy. Na lyžařském výcviku polévali učitelé školy žáky studenou vodou a za odměnu jim dávali alkohol. Pardubický kraj čeká s rozhodnutím, až případ uzavřou policejní vyšetřovatelé.

matyldamatylda ( 18. června 2010 17:08 )

tonka27 ( 18. června 2010 14:04 )

Tak za prvé: necítím se jako holota, když si myslím, že když k takovéhle věci někdo děti nutí. to rozhodně není v pořádku. A za druhé: Taky jsem jako děti dělaly blbiny, ale z vlastní vůle. Ten ředitel není normální. Jako vtipné vyplnění volného času mi tyto hrátky opravdu nepřijdou.

e.44 ( 18. června 2010 11:57 )

"Před pár měsíci z toho byl velký skandál." by správně měla znít: " Před pár měsíci vyrobil bulvár, v podstatě z ničeho, velký skandál...........

ouha ( 18. června 2010 07:05 )

tak toho ředitele zavřou a bude z toho aféra jako hrom. Ani třeba v Německu nebo ve Francii by mu to jen tak neprošlo a patrně by si ve školství už neškrt. U nás vyvázne se směšnou pokutou a dál si řediteluje. To je výsměch. Pokud je pan ředitel úchyl, který své touhy potřebuje ukájet voyeurstvím a manipulací s dětmi, ať se jde léčit.

Zobrazit celou diskusi