Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pozor, tropy spláchne déšť!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: hto, ČTK - 
12. června 2010
16:50

Pro ty, co špatně snáší tropická vedra, máme dobrou zprávu. V neděli bychom měli v České republice zažít znatelné ochlazení doprovázené oblačností a přeháňkami.

V sobotu bylo nad většinou území jasno až polojasno, během dne ale přibývalo oblačnost, během dne se místy přidaly přeháňky a ojediněle bouřky. Teploty se pohybují kolem 27 až 31 stupňů Celsia. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 metrů za sekundu v bouřkách přechodně zesílí.

Meteorologové varují před přívalovými dešti, kroupy a nárazovým větrem, co se mohou na jihu a východě republiky vyskytnout společně s bouřkou.

V noci bude zpočátku oblačno, místy přeháňky, na východě i bouřky. Během noci bude ubývat srážek a oblačnosti. Nejnižší teploty se odhadují na 18 až 14 stupňů Celsia, na severozápadě Čech kolem 12 stupňů Celsia.

V neděli by mělo být polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Postupně na jihu a východě republiky bude až zataženo, místy se očekává občasný déšť nebo přeháňky, večer na jihu srážky budou četnější četnější. Studená fronta přinese citelné ochlazení, nejvyšší teploty se budou pohybovat jen kolem 19 až 23 °C.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi