Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Batole (1,5) se topilo v rozvodněné Berounce: Zachránili ho!

Autor: Jan Doležal - 
3. června 2010
20:50

Obrovské drama se odehrálo včera odpoledne u jezu nedaleko hotelu Mlýn v Hlásné Třebání na Berounsku. Do řeky Berounky tam spadla jeden a půlroční holčička. Podařilo se ji zachránit, ale její stav je kritický!

Na místo okamžitě vyrazily tři jednotky hasičů se člunem. Holčičku ale ještě před jejich příjezdem vytáhli z vody lidé, kteří se seběhli na břeh. Mezi nimi byl i pediatr z Německa, který začal dítě v bezvědomí okamžitě resuscitovat. „Pak ho vystřídal náš lékař a zhruba po půl hodině se podařilo děvčátko oživit,“ řekl Blesku ředitel záchranné služby Trans Hospital Bořek Bulíček.

Záchranáři ihned napojili malou pacientku na umělou plicní ventilaci a vrtulník ji transportoval do pražské motolské nemocnice. „Je velmi podchlazená, leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělní a její stav je kritický,“ potvrdila mluvčí nemocnice Eva Jurinová. Událost proto vyšetřují policisté. „Zjišťujeme důvod, proč holčička do řeky spadla a zda v tu chvíli byli nablízku její rodiče,“ dodala k případu Marcela Pučelíková z berounské policie.

MLudvika ( 4. června 2010 19:56 )

Tak kolik má to dítě roků ? V TV teď říkali, že je tříleté.. zde píší 1,5 roků .. Bože !!! nemůžete se konečně+ na informacích domluvit ? Je mi líto dítěte a přeji mu zdraví , ale tyhle novinové " kachny" bych nejraději viděla na pekáči ..

alenam ( 4. června 2010 01:56 )

Docela by mě zajímalo, jak je možný, že bylo rok a půl starý batole samo u rozvodněný řeky. Proboha, co jsou jeho rodiče zač, že nevědí, kde mají takhle malé dítě? Doufám, že se ta malá z toho dostane bez následků, ale před jejím navrácením do rodiny je určitě nutné pečlivě prozkoumat, zda jsou její rodiče schopni další péče o ní, aniž by se podobná nebezpečná situace opakovala.

Zobrazit celou diskusi