Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Proletěl jim oknem kus obrubníku!

Autor: Jiří Čada - 
7. května 2010
05:00

Jen o vlásek unikly smrti nebo přinejmenším těžkým zraněním Alena Myšková a její dcera Michaela (19) z Havlíčkova Brodu. Do jejich bytu ve zvýšeném přízemí v pondělí večer někdo zavřeným oknem prohodil těžký kus betonového obrubníku!

„Strašná rána a řinkot skla! Balvan proletěl oknem do kuchyně jen pár vteřin poté, co jsem odešla od kuchyňské linky,“ popisovala Blesku děsivou událost Alena Myšková.

Několik chvil předtím tam stála i její nemocná dcera Míša, která je odkázána na matčinu péči. Vyděsila se a utrpěla šok. „Strašně se lekla, skočila mi kolem krku a nechtěla mě pustit,“ vyprávěla Alena Myšková.

Těžký beton mohl ženu i zabít

Žena netuší, kdo jim to mohl udělat. „Nikomu jsme nic nikdy neudělaly, nikomu nedlužíme. Žijeme obyčejným životem,“ zoufá si maminka Míši. Policisté, kteří případ nevšední brutality vyšetřují, připustili, že těžký beton mohl obě ženy nejen těžce poranit, ale i usmrtit.

„Něco takového ženám mohlo způsobit závažné zranění hlavy, hrudníku, popřípadě břicha s fatálními následky,“ odhadl lékař úrazové ambulance havlíčkobrodské nemocnice Petr Ptáček.

Případ vyšetřuje policie

„Případ vyšetřujeme zatím jako přestupek proti majetku a pachateli hrozí až patnáctitisícová pokuta,“ uvedla mluvčí havlíčkobrodských policistů Jana Mazourová.

Ta nevylučuje, že si siláckého kousku mohli povšimnout náhodní svědci. „Uvítali bychom jakoukoliv informaci, která by vedla k dopadení pachatele,“ dodala mluvčí Mazourová. „ M á m strach, co bude dál. Byla to náhoda, nebo si nás někdo záměrně vybral?“ bědovala vystrašená Alena Myšková.

e.44 ( 7. května 2010 11:54 )

Pokud za tím nacpáním se do médií nejsou zištné důvody(jako že asi jsou), tak to její chování taky nechápu.

sakra ( 7. května 2010 11:03 )

My jsme ale pronárod.

smrk ( 7. května 2010 08:42 )

A co maj "chudáci" pořád psát - chytají se kdejaké krávoviny !!!

helmuth ( 7. května 2010 06:31 )

médiím jsem doteď nepochopil.To se z toho pokouší vytřískat sbírku na bankovní účet??Opravdu divné,já bych se tím rozhodně do TV Nova nechlubil.

Zobrazit celou diskusi