Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Průhonický zámek: S turisty se utrhlo zábradlí

Autor: ČTK, ama, Martin Mithofer, Jan Doležal - 
5. dubna 2010
20:54

INFOGRAFIKA: Záchranáři zasahovali u Průhonického zámku. S dvojicí turistů se tam utrhlo zábradlí a zasypalo je. Ženu (32) odvezla do nemocnice sanitka, muže (37) vrtulník.

Neštěstí se odehrálo přímo v zámeckém parku. Pár si vylezl na zábradlí a poprosil dalšího turisto, aby je vyfotil. V tu chvíli se zábradlí utrhlo a zasypalo je. Paradoxní je to, že toto zábradlí prošlo nedávno opravou.

Dvojice se opřela o kamenné zábradlí, které se s ní ale v jediném okamžiku zřítilo z šestimetrové výšky k zemi.

Na místo ihned vyjeli záchranáři z Říčan a Jesenice a požádali o pomoc i vrtulník. „Lékař měl podezření na zlomeninu ruky a otřes mozku, muž si navíc stěžoval na bolesti zad,“ potvrdila Tereza Janečková ze středočeské záchranky.

Oba pacienti byli po ošetření převezeni do pražské vinohradské nemocnice. „Žena kvůli případným komplikacím po otřesu mozku leží na jednotce intenzivní péče,“ uvedla mluvčí nemocnice Jana Jelínková. Událost začali okamžitě vyšetřovat policisté.

„Zatím ale není jasné, jak budeme celý případ kvalifi kovat. Rozhodující budou posudky znalců, na které čekáme, a výsledky bychom měli mít k dispozici nejpozději do dvou měsíců,“ řekla včera Blesku mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová.

paila ( 6. dubna 2010 11:34 )

Opřeli se o zábradlí anebo na něj vylezli? V tom je sakra rozdíl, pokud se jen opřeli, tak bylo špatně opravené, ale pokud na něj lezli, tak si za to můžou sami.

e.44 ( 4. dubna 2010 20:40 )

To on sám neví

paralenka ( 4. dubna 2010 18:38 )

Koho?Ty chytráky,co vylezli na zábradlí? Nebo ty,co to opravili?

jardab ( 4. dubna 2010 18:14 )

to je jasny, jsou tam dementi kteří uměj a vědí fekál, debilové. Z Zařadil bych je mezi bezdomovce a úchyly.

Zobrazit celou diskusi