Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Varnsdorf: Ve zřícené budově nebyli žádní lidé

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: SITA)
Autor: hto, ČTK - 
27. března 2010
09:10

Mluvčí ústeckých hasičů potvrdil, že v budově bývalého pneuservisu, která se zřítila v pátek odpoledne, nebyli žádní lidé. Hasiči si přivolali na pomoc i speciálně vycvičené psy, protože existovalo podezření, že v objektu si hrály děti.

Hasiči sutiny prohledávali nejdříve ručně, později si povolali na pomoc techniku a místo zkoumali i za pomoci bagru. Měli k dispozici i bioradar, který slouží k vyhledávání zasypaných osob, a malou kameru, která prozkoumává trosky.

Problémy pro město Varnsdorf však nekončí. Zřícená budova, co dříve sloužila jako pneuservis, vlastní firma, se kterou má obec podle starosty Josefa Poláčka dlouhodobé problémy. I přes výzvy radnice firma objekt nezabezpečila. Poláček uvedl, že v domě se již dlouho nic nedělo, v poslední době v něm někdo nejspíš vyřezával dřevěné trámy.

Stavební úřad nyní vypíše demoliční výměr a město bude muset na své vlastní náklady zbytek budovy zbourat a sutiny odstranit. "Náklady odhaduji na 200.000 až 300.000 korun. Po firmě je budeme samozřejmě vymáhat. Obávám se ale, že to bude běh na dlouhou trať. Podnikatel se nám nejspíš bude vysmívat. Podobné příklady ve městě už známe, stačí připomenout kauzu torza bývalé tržnice," uvedl Poláček.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi