Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zruší Klaus a Roman hokejovou školu?

Fotografie
Základní »hokejová« škola Rostislavova vychovala za čtyřicet let existence spoustu talentů. Školu navštěvoval mimo jiné Vladimír Vůjtek, Roman Šimíček, Zbyněk Irgl či Rostislav Olesz.  (Autor: internal)
Autor: Pavel Čempěl - 
20. března 2010
05:00

Neprůhledný, podezřelý. Taková slova padají v souvislosti s prodejem základní školy ve Vítkovicích. O budovu školy, která čtyřicet let sloužila mladým hokejovým talentům, má zájem starší syn prezidenta Václav Klaus, kterého finančně podporuje šéf ČEZ Martin Roman

Klaus junior a Roman chtějí v budově v Rostislavově ulici zřídit pobočku vyhlášeného soukromého gymnázia PORG, které je v Praze Klaus junior ředitelem. „Nebyla by to škola pro cizince, ale pro české děti,“ komentoval Klaus svůj záměr pro server denik.cz.

Na podporu školy vznikla petice

Z prodeje hokejové ZŠ Rostislavova jsou rozpačití učitelé i rodiče žáků. Sepsali proto petici, ve které poukazují, že se má škola prodávat za směšných 6 milionů, přestože do opravy budov a stavby školního hřiště městský obvod v posledních letech investoval 28 milionů.

Petici už podpořilo více než pět set lidí. Odpůrci rušení školy tvrdí, že je prodej podezřelý a netransparentní. Blesk se přesvědčil, že zjistit, za kolik přesně a které budovy a pozemky se prodávají, je takřka nemožné.

Městský obvod Vítkovice se snaží od prodeje distancovat. „My školu neprodáváme. Majitelem je město, ptát se musíte tam,“ tvrdil místostarosta Vítkovic Petr Kutěj. Dotaz na magistrát se ale vrátil jako bumerang. „Ano, návrh prodeje sice připravoval náš majetkový odbor, ale podnět přišel od obvodu. Obraťte se na něj,“ uvedla mluvčí Ostravy Andrea Vojkovská.

Základní »hokejová« škola Rostislavova vychovala za čtyřicet let existence spoustu talentů. Školu navštěvoval mimo jiné Vladimír Vůjtek, Roman Šimíček, Zbyněk Irgl či Rostislav Olesz. Základní »hokejová« škola Rostislavova vychovala za čtyřicet let existence spoustu talentů. Školu navštěvoval mimo jiné Vladimír Vůjtek, Roman Šimíček, Zbyněk Irgl či Rostislav Olesz. | Pavel Čempěl

xavier.l ( 22. března 2010 09:56 )

JE TO TAK, RUKA RUKU MYJE. KDYBY KLAUS NEMĚL ZA ZADKEM TATÍKA, NEJVĚTŠÍHO ZLODĚJE ZLODĚJŮ, ASI BY SI NA TO NETROUFL. ALE ŽE VRÁNA K VRÁNĚ SEDÁ: NIKDO DALŠÍ KLAUSOVI ŠKOLU ZA 6 MEGA NENABÍDL, TAKŽE SE TOHO UJAL PÁN VELKOMOŽNÝ Z KUTĚJOVA-KUTĚJ Z VÍTKOVIC, KTERÝ SI SVOU SEDLICI HÁJÍ PŘES 20 LET. ŠKOLU CHTĚL ZAŠANTROČIT UŽ V MINULOSTI, ALE NĚJAK SE MU TO NEPOVEDLO. TEĎ ASI CÍTÍ KONEC SVÉHO ŘÁDĚNÍ V KUTĚJOVĚ, TAK ROZPRODÁ CO SE DÁ, ABY SE TY PENÍZE JEŠTĚ DALY RYCHLE VYPRAT PŘES JEHO FIRMU VAMOZ NA ZAKÁZKÁCH PRO OBEC. TŘEBA NA VÝMĚNU OKEN RADNICE KUTĚJOVA. MAJÍ STÁT 25 MILIONU

hastrman ( 21. března 2010 00:33 )

No a ještě jedna taková perlička, kolik si myslíte, že tato škola dostala dotací? Téměř žádnou, neboť o dotace si musí požádat zřizovatel v tomto pžípadě obec, tj. Kutěj a spol. Proč by plýtvali dotací na školu, když si o ni požádal Klaus ml. a to mu ještě školu nepřiklepli. Na to, aby tato škola získala různé dotace, nemusela měnit majitele.

boombay ( 21. března 2010 00:18 )

ano ano 20 mil.investice za 12 let, 8 mil. hřiště, které bylo dostavěno jen díky finanční podpory rodičů žáků této školy a teď: 5 mil. se investovalo do výměny oken a dodatečné hydroizolace jedné budovy školy za 5mil., prováděla firma VAMOZ. PS: co se týče oprav z minulých let, tak oprava 4 záchodků pro žáky stála 1.592.000,.Kč. V tom je i výměna okýnek velikosti asi 40x80cm. Jedno takovéto okno stálo 20tisíc korun.

boombay ( 21. března 2010 00:14 )

Pro pana Kutěje bude čest tuto školu předat p. Václavu Klausovi ml. za symbolickou korunu. Pan Kutěj hlavně cpal peníze do ZŠ Šalounova, kde učila jeho manželka. P.Kutěj lže všude a všem. Parazituje na obecním majetku, zajímalo mě, kdo z vás využil §106 a byl se o prodejích čehokoliv a kdekoliv informovat? Já ano, p. Kutěj prodal své dceři obecní dům za 320tisíc i s pozemkem cca 500 m2, přilehlou zahradu cca500 m2 pak za 45tisíc, dcera dnes dům prodává za 5mil. Kč. Jaké nemovitosti ještě vlastní? Je jich spousta, ale ne všechny má napsány na sebe. A není to jen p. Kutěj, jsou to všichni, kteří sedí v radě MOb Vítkovice. A ti ostatní? Přeci dostávají lukrativní zakázky. Tyto jsou pak minimálně o 500% předražené. Takže víme, proč narůstá zadlužení státu?

boombay ( 21. března 2010 00:04 )

http://admin.blog.cz/archiv/1003

Zobrazit celou diskusi