Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Český Top Gun: V hlavní roli Kalousek a Šlouf!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: efk - 
9. března 2010
06:35

Neznámí vandalové zvládli během jediné noci polepit velkou část Prahy výsměšnými plakáty. Ty si utahují z Miroslava Kalouska, Miroslava Šloufa a strany TOP 09.

„Ráno jsem se vzbudila, vyšla jsem ven a nevěřila jsem vlastním očím. Skoro celý Chodov někdo přes noc polepil plakáty s fotkou Kalouska a Šloufa,“ popsala Blesk.cz Jaroslava Šajdová, která na Chodově bydlí.

V ulicích kolem jejího bydliště neznámí vandalové přes noc vylepili stovky plakátů s nápisem Top Gun 09 a fotkou Miroslava Kalouska a Miroslava Šloufa. Plakáty si utahují z korupce kolem nákupů stíhaček Gripen, ve které právě jména Kalouska a Šloufa figurovala.

„Je jasné, že je to součást politického boje. Ale nevím, kdo za tím stojí. Volala jsem na sekretariát ODS i ČSSD, ale všude tvrdili, že o tom nevědí,“ dodává Šajdová. Stejné plakáty se ale neobjevily jen na Chodově, polepeno s nimi je i centrum Prahy.

„Ty plakáty jsou fakt vtipný, ale jestli je to výlep na černo, tak by je měl někdo sundat. Zákon by měl platit pro všechny,“ okometoval černý výlep v centru Prahy jen z přihlížejících. Kdo za kampaní stojí zatím stále není jasné. Žádná z politických stran se k ní nepřihlásila, možné je tedy i to, že jí mohl zaplatit někdo mimo klasické politické strany.

„Ale vzhledem k rozsahu téhle kampaně a kvalitě, s jakou je plakát po grafické stránce zpracován, to muselo stát dost peněz. Proto si myslím, že za tím stojí nějaká politická strana. Osobně bych tipoval na sociální demokraty,“ řekl Blesk.cz mediální analytik Marek Ditrich.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi