Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Taxikáři z Brna se bouří: Radnice nás chce zničit!

Čtyři parkovací místa na v podstatě jediném veřejném stanovišti taxíků v Brně u hlavního nádraží chtěla od 1.března zabrat jediná soukromá taxislužba. To by třicítku taxikářů-živnostníků prakticky zlikvidovalo.
Čtyři parkovací místa na v podstatě jediném veřejném stanovišti taxíků v Brně u hlavního nádraží chtěla od 1.března zabrat jediná soukromá taxislužba. To by třicítku taxikářů-živnostníků prakticky zlikvidovalo.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
23. února 2010
19:06

„Radnice Brno-střed nás chce zničit!“ bije na poplach necelá třicítka taxikářů z veřejného stanoviště taxi u hlavního nádraží v Brně. Nelíbí se jim totiž, že by čtyři parkovací místa měla mít od 1.března vyhrazená jediná soukromá taxislužba.

„Je nás tady devětadvacet živnostníků. Nemáme vysílačky, jezdíme každý na vlastní triko a dvacet let si před nádražím budujeme klientelu. A stojíme jen tady, nikde jinde!“ rozčilují se drožkaři.

O změně dopravního značení, tedy o tom, že na ceduli bude místo „P TAXI RÉSERVÉ“ uvedeno „Taxi Pochylý“, ale rozhodl brněnský magistrát. Právě k němu se dotčení taxikáři odvolali. Pro Blesk.cz to potvrdil mluvčí radnice Brno-střed Roman Burián s tím, že uvedená taxislužba jen požádala jejich odbor obchodu, dopravy a služeb o vyhrazené parkovací stání.

„Jiný zájemce o parkování na nádraží nežádal, tudíž jsme povolení na rok vydali. Vyřízení vyhrazených parkovacích míst totiž neběží v režimu výběrových řízení, ale podle zákona o pozemních komunikacích. A ostatní taxikáři nejsou podle nás účastníky řízení,“ upozornil Burián.

Podle mluvčího magistrátu Pavla Žáry bude správní řízení – vyvolané stížností 29 taxikářů – ukončeno nejpozději do 10 dnů, i když magistrátní odbor dopravy na to má ze zákona 30 dnů.

Blesk.cz však z důvěryhodného nejmenovaného zdroje zjistil, že magistrát zřejmě stěžovatelům vyhoví, protože radnice Brno-střed měla třicítku drožkařů považovat za účastníky řízení.

ladenka100 ( 24. února 2010 19:53 )

slavka74 ( 24. února 2010 17:36 )

Když jsou peníze a známí na těch správných místech je možné i z veřejného stanoviště TAXI udělat soukromé parkoviště. A co si budeme namlouvat,pan Pochylý nepatří mezi chudáky a jeho konexe také dosahují hodně vysoko.

kostichrast ( 24. února 2010 03:44 )

Tady je vidět jak je celý magistrát jak střed tak odboru dopravy skorumpovanej. Ani se jím to nemusí dokazovat. CHtělo by to přistavit ten autobus s fialovím pruhem před magistrát a odvést je na vazbu.

majkljasnapaka ( 23. února 2010 20:05 )

Vsadím boty, že to měla ta soukromá taxislužba na magistrátě dobře vobšlápnutý... jak jinak by totiž věděla, že se tam bude měnit dopravní značení, he? Držím těm taxikářům palce, ať jim to vyjde, dyť taxály vod nádru frčí už sto járů, na starejch fotkách jsou vidět ještě kňský drožky, který vodtud jezdily... Apropós fotky - Blesk.cz ňák dnes úplně zasklil vykolejenou šalinu na Lidický... Novinky to maj na netu i s pěti vobrázkama...

Zobrazit celou diskusi