Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubkův volební podfuk: Voliče má z Dánska

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map, bel - 
15. února 2010
20:25

AKTUALIZOVÁNO: Pořádnou blamáž předvedl šéf ČSSD Jiří Paroubek. Usmívá se z billboardů s nápisem Bojuji proti poplatkům u lékaře a za ním je zástup jeho nadšených voličů. Jenže to nejsou žádní Češi, ale Dánové!

Žádné zrušení poplatků ale zrovna lidi na Paroubkově billboardu asi nenadchne. Za Paroubkem totiž stojí modelové z ciziny. Na fotografiích jsou podle všeho Dánové, protože je mezinárodní fotobance Pixmac dodal dánský fotograf Yuri Arcurs!

Pikantní je, že Paroubkovi falešní voliči z billboardů se ve fotobance představují v různých situacích včetně aktů! Jejich fotky se dají v agentuře koupit už za stokorunu.

Chtěli šéfové kampaně ušetřit, nebo nenašli dost odvážných příznivců ČSSD, kteří by se na plakát za Paroubka postavili?

„Češi, Dánové, Francouzi, Britové, všichni jsme občané EU,“ sdělil Blesku Paroubkův poradce Petr Dimun. Otázku, zda to nepovažuje za podfuk na voličích, nechal sám Paroubek i přes opakované urgence bez odpovědi.

Je to ukázkou kampaně ostře vyprofilované na Jiřího Paroubka, která má působit tak, že jeho vize následují davy,“ říká politoložka Eva Lebedová.
Jenže davy, které za Jiřím Paroubkem stojí, ČSSD sehnala přes mezinárodní agenturu Pixmac.

„Billboardy musí mít poselství a působit důvěryhodně. Tyhle ale rozhodně působí provokativně,“ soudí politolog Jan Kubáček.Výběrem modelů z jiné sociální skupiny, než kterou ČSSD reprezentuje, jde podle Kubáčka minimálně o přehlížení voličů.

ČSSD ale trvá na tom, že to žádný podvod není. „Ostře se ohrazujeme proti článku v deníku Blesk »Paroubkův volební podfuk«, který se opírá o fakt, že na billboardu ČSSD je použita fotografie z mezinárodní databanky. Používání fotografií z profesionálních fotobank je věcí v reklamě naprosto běžnou,“ napsal v prohlášení volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík.

497260:gallery:true:true

Kdo je kdo na Paroubkově billboardu (tak, jak modely popisuje fotobanka)
1 - Mladý muž a žena v pozadí
2 - Mladý chlapec smějící se s přáteli
3 - Skupina smějcích se mužů a žen
4 - Portrét moderního úředníka
5 - Samostatně stojící žena, matka
6 - Portrét stojícího byznysmena
7 - Byznysmen smějící se do kamery
8 - Objímající se mladý pár
9 - Pětice mladých lidí
10 - Byznysmen na bílém pozadí
11 - Mladá skupina byznysmenů
12 - Skupinka mladých byznysmenů

makmark ( 21. února 2010 01:52 )

Celá ČSSD si odechne. Takhle budu volit jen nějakou malou stranu, už jen natruc, aby ten oranžový Duče konečně pochopil a odešel od válu.

makmark ( 21. února 2010 01:50 )

tam váhal dát fotky těch davů, co metaly po těch papalášských oranžových vyžrancích a hlupácích tehdy vejce

torro ( 18. února 2010 10:04 )

jenom lze komediant setrete,nas se to vsak netyka pricinou krize je moralni bida a toho komedinta na hrade to vubec nezajima senat cestovni kancelar s.r.o. za darmo poslanci to same sprosty p.r..a...s.a.t..a

torro ( 18. února 2010 09:59 )

hrdost si strc do pr..e...e..le nano

aapricot89 ( 18. února 2010 00:09 )

No ja byt tebou, tak si tu anglinu poradne pigluju spravne ma mit fuck off, motherfucker a ta propaganda effort je taky zazitek Ke zbytku prispevku se nema cenu ani vyjadrovat, ona ta komunisticka vychova, se prece jen zazrala pod kuzi, jak stara spina...

Zobrazit celou diskusi