Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dochází sůl na posyp: Už zmizelo 73 000 tun

Sůl na posyp silnic dochází
Sůl na posyp silnic dochází  (Autor: Archív)
Autor: ših - 
14. února 2010
06:12

I když posypová sůl dochází, neošetřené hlavní tahy nás snad zatím nečekají. Silničáři v celé České republice už přijali úsporná opatření. Sněžení však meteorologové ještě předpovídají a řidiči musí na vyšší teploty a bezpečnější silnice počkat do března.

Na většině území silničáři prosolili několikanásobně víc než za celou loňskou zimu! „Od listopadu jsme spotřebovali 26,5 tisíce tun technické soli. Za celou loňskou sezonu jsme spotřebovali jen 14 tisíc tun,“ řekl Blesku mluvčí TSK Praha Tomáš Mrázek.

Tuto zimu silničáři v Česku prosypali už přes 73 tisíc tun soli za 400 milionů korun. Kvůli nedostatku soli v celé Evropě dodavatelé zásoby doplňují jen pomalu. Nyní mají silničáři ve skladech dost technické soli asi na čtyři dny. Podle Mrázka by však vážný problém nastat neměl.

Úsporná opatření

* solení pouze rychlostních silnic a silnic I. třídy
* snížení množství posypového materiálu na m2
* solení pouze nejdůležitějších úseků, například u nemocnic

smrk ( 14. února 2010 08:46 )

Ano, přesně toho poďobanýho t.r.o.u.b.u. co si hraje na zeleného a přitom je modrej až do morku kostí - lidumil....

gogo ( 14. února 2010 08:39 )

Bursík ? To myslíte toho arogantního a samolibého rádoby "politika" ?

gogo ( 14. února 2010 08:38 )

čehož některé (zdůrazňuji některé) technické služby zneužívají .....

smrk ( 14. února 2010 08:14 )

Já to věděl, já to věděl - udělal jsem si zásobu na zimu (cca 4 kg), já jim troubům daruju 2 kila. Nejdřív sů l s.e.r.o.u. každý den i když nemusí a potom řvou,že už není. U nás denně jezdí prďola z Technických služeb a na chodníky sype sůl s pískem a přitom jsou chodníky už týden bez sněhu. Sype to na asflat a zámkovou dlažbu, bodejť by potom sůl nechyběla, když dělají také koniny....

hrubackova ( 14. února 2010 06:23 )

Jenže to dnes už nikdo nezná a sůl se sype a sype i když třeba momentálně nemá žádný význam.Příroda křičí a Bursík mlčí.A někdo hrabe a hrabe.Ne sníh,ale penízky pro sebe.

Zobrazit celou diskusi