Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šéf Sazky Hušák: Užívá byt s regulovaným nájmem

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
10. února 2010
10:17

Generální ředitel Sazky Aleš Hušák prý užívá obecní byt s regulovaným nájmem v pražském Břevnově, kde má hlášený trvalý pobyt. Podle deníku tak čelí podezření, že porušil podmínky nájemní smlouvy s městskou částí Praha 6.

Hušák má vilu v Černošicích a vlastní i dům na španělském ostrově Menorka.

"Platí, že pokud někdo vlastní jiný byt či nemovitost k bydlení, je to důvod k výpovědi," uvedl pro Lidové noviny advokát Stanislav Křeček, který se dlouhodobě specializuje na problematiku nájemního bydlení. A právě takový verdikt nyní Hušákovi hrozí. Na poměry, za nichž byt užívá, si totiž posvítil odbor správy obecního majetku.

"Dostali jsme na sklonku roku anonymní udání, na jehož základě prověřujeme, zda na zmíněné adrese nedošlo k porušení nájemního vztahu," potvrdil mluvčí Prahy 6 Martin Šalek.

467948:wide:true:true Sazka se topí v dluzích, ale... Hušák má palác!

Hušák se brání, že se ničím neprovinil: "Mohu vás ujistit, že nedělám nic, co by bylo v rozporu se zákonem. Byt užíváme více než 20 let v souladu s nájemní smlouvou."

Jenže zásady nakládání s byty, jak je přijala Rada městské části Praha 6, svědčí o opaku. V pasáži věnované pronájmu takzvaných malometrážních bytů o ploše do 85 metrů čtverečních je zmíněno i to, že žadatel nevlastní žádný nemovitý majetek určený k bydlení. Podle Křečka se ale Hušák svým jednáním nedopouští ničeho protiprávního. "Nikdo není povinen na sebe takové věci hlásit. Pouze mu hrozí, že dostane výpověď, když se tím začne zabývat vlastník," řekl.

chichicha ( 10. února 2010 19:05 )

dyk je to sociální případ, má dluhy,kam se podívá.

carr ( 10. února 2010 16:02 )

Laščák, Huščák, Dalík,......................................

derek ( 10. února 2010 15:20 )

jako socialista Paroubek ,že je třeba zvednout daně bohatým ,tak si kurna uvědomte ,že Hušák je státním zaměstnancem nebo alespoň zaměstnancem firmy se statním monopolem.

palko1961 ( 10. února 2010 12:37 )

to prase vyzrane.

ondatra ( 10. února 2010 10:42 )

On je na tom tak špatně, že se musí nechat sponzorovat chudými spoluobčany.

Zobrazit celou diskusi