Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uhoření ženy v nemocnici: Způsobila to zářivka?

Fotografie
Příčiny vzniku požáru se vyšetřují  (Autor: internal)
Autor: jos, INT - 
8. února 2010
12:53

V českobudějovické nemocnici uhořela v sobotu večer devětasedmdesátiletá žena. Policie zatím neví, co požár způsobilo. Objevily se spekulace, že za plameny stojí prasklá zářivka.

K tragédii v českobudějovické nemocnici došlo v sobotu večer kolem 19. hodiny. Při požáru uhořela žena, která se léčila na interním oddělení. Když sestry nahlédly do pokoje, odkud se valil kouř, našly postel pacientky v plamenech. Nemocné už nebylo pomoci. Hasiči případ uzavřeli, policie prověřuje, zda nebyl spáchán trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

Příčiny vzniku požáru se vyšetřují Příčiny vzniku požáru se vyšetřují | ČTK
VÍCE O POŽÁRU V NEMOCNICI NAJDETE ZDE >>

Podle informací Blesk.cz by na vině mohla být zářivka, ale tuto verzi musí potvrdit odborné expertizy. Vyšetřovatelé žádnou definitivní verzi zatím nestanovili.

Dosud tak není jasné, zda žena uhořela, nebo zemřela už před požárem.  Škoda v objektu se odhaduje na 350 tisíc korun, řekla serveru tn.cz mluvčí českobudějovické policie Regina Tupá.

anasyi ( 8. února 2010 22:29 )

je to nejake podivne

kytkats ( 8. února 2010 18:53 )

Pokud vím tak v nemocnici jsou proudový chrániče, takže od zářivky to asi nebude. Jen jestli si tam někdo nedával čouda a nebo to nezapálil úmyslně.

mouse ( 8. února 2010 18:07 )

nějak rychle vyšetřujete, revizní technik může být z obliga, pokud ten kryt třeba někdo po revizi sundal, nebo tam donesl vlastní zářivkové svítidlo

vrba ( 8. února 2010 15:22 )

že by prasklá zářivka mohla zapálit lůžko.

ruisendaal ( 8. února 2010 13:04 )

ten požár způsobila prasklá trubice zářivky, je na vině revizní technik, protože zářivkové svitidlo v tomto prostředí nesmí být v provozu bez krytu. Trubice jen tak nepraskne, ale jen, pokud je mechanicky poškozena.

Zobrazit celou diskusi