Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Zmrzačili jste mi dítě, tak plaťte!

Sára (9) kvůli své špatně srostlé zlomenině často pláče, matka jí musí ruku zpevňovat.
Sára (9) kvůli své špatně srostlé zlomenině často pláče, matka jí musí ruku zpevňovat.  (Autor: Marie Machková)
Autor: Pavel Čempěl - 
3. února 2010
21:30

Necelé dva miliony za znetvoření dítěte! Takové odškodné má podle včerejšího verdiktu soudu zaplatit nemocnice v Třinci-Sosně, která pochybila při léčbě malé Sáry Peprníkové (9).

 

 

Před čtyřmi lety jí lékaři diletantsky zasádrovali zlomeninu. Sádra poškodila nervy a dívenka má od té doby zdeformovanou a doživotně ochrnutou ruku.

Okresní soud ve Frýdku-Místku, který ve sporu dívčiny matky a nemocnice rozhodoval,stanovil kompromisní odškodnění ve výši 1,925 milionu. Rodina přitom požadovala 4,2 milionu špitál byl ochoten dát necelých sedm set tisíc. Rozsudekvšak není pravomocný, protože si obě strany ponechaly lhůtu na odvolání.

Utrpení malé Sáry začalo před čtyřmi lety, kdy sina kole zlomila levou pažní kost. Mnohem horší zážitek ji však čekal po zákroku v Třinci-Sosně. „Už třetí den po operaci měla velkébolesti.

Když jí po měsíci sádru sundali, mělana ruce několik otevřených ran, které silně hnisaly,“popsala dceřino utrpen ímaminka Blanka Peprníková(33).„Vše je horší o to, že seto stalo malému děvčátku,které se v životě dále nemůže rozvíjet, je terčem posměchu spolužákůve škole a není schopna dělat samostatně základní životn íúkony.

"Už je toho na mě moc. Na vině je celá chirurgie," posteskla si matka malé Sáry Blanka Peprníková. "Už je toho na mě moc. Na vině je celá chirurgie," posteskla si matka malé Sáry Blanka Peprníková. | Marie Machková

I na toaletě nebopři čištění zubů jí musí pomáhatjejí matka,“ řekl advokát rodiny.Včerejším rozsudkemo odškodnění ale kauza znetvořené ruky u soudu nekončí.

Obžalobě z těžkého ublíženína zdraví z nedbalostičelí také lékař nemocnice Petr Č. Podle státní zástupkyně nese zodpovědnost za fušersky udělanou sádru, po níž zbyl malé Sáře místo ruky hrůzný pahýl.

anelam ( 8. února 2010 15:35 )

ŽE SE NESTYDÍTE!!!!!!HOLKA MÁ PO ŽIVOTĚ!!!!!JÁ BYCH CHTĚLA VÍC,PROTOŽE KDO VÍ JAK BUDE I KDYŽ VYSTUDUJE NEMUSÍ PRÁCI NAJÍT......A 2 MEGA NA CELÝ ŽIVOT JE MÁLO-MŮŽETE SI TO SPOČÍTAT ,BLBÉ JE ŽE REPUBLIKA MŮŽE ZBANKROTOVAT ......... A NEZŮSTANE JI NIC....

simamach ( 4. února 2010 13:28 )

Vy dva se nechte všetřit u doktora. Evidentně to nemáte v hlavě v pořádku.

monjja ( 4. února 2010 11:07 )

I kdyby si za to chtěla koupit dvacet drahých kabelek, nic to nemění na skutečnosti, že má díky debilním lékařům zmrzačenou dceru...Já bych chtěla desetkrát tolik a nestyděla bych se (a to, prosím, nemám v žádném případě nouzi o peníze, pouze mě unavuje slýchat, jak tenhle lékař provedl tohle, tenhle ordinoval se třema promilema, támhletěm vyměnili dítě...no fuj, a ani se nestyděj!!!)...oni si totiž myslí, že jim to bude procházet do nekonečna...Mě by ty soudní tahanice opravdu stály za tu satisfakci...ještě když vidí člověk ty jejich protažený držky když maj kvůli člověku zvednout zadek od stolu...a "já bych to tak neviděl.."...a natáhne ruku pro 30 Kč, aniž na člověka sáhne...Dokud to budou takhle dělat, bude se spousta lidí soudit a já jim držím palce...ať vysouděj co nejvíc...

honzaaaa ( 4. února 2010 09:24 )

Lékaři vědomě lečbu zanedbali. iJen kdyby to byla vaše dcera!!!

lister ( 4. února 2010 08:38 )

Souhlas. Třeba si za ty peníze chce koupit drahou kabelku. Kr..a jedna!

Zobrazit celou diskusi