Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Řidiči, pozor! Silnice namrzají!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: ČTK, šim - 
19. ledna 2010
08:44

AKTUALIZUJEME: Silnice na mnoha místech České republiky namrzají a kloužou! Dopravu také komplikuje mlha, která snižuje viditelnost.

Náledí se tvoří na silnicích Středočeského kraje - na Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku a v okolí Prahy. Podle silničářů je tam stav vozovek značně proměnlivý. Stalo se několik nehod, většinou bez zranění.

Vozovky namrzají také v Královéhradeckém kraji a na jihu Čech. V jihočeském úseku Šumavy a na celém Prachaticku jsou vozovky místy zledovatělé. Na Českokrumlovsku u Kaplice ráno srazil kamion cyklistu, který zemřel. Provoz tam řídí policie.

Hlavní tahy v Plzeňském kraji jsou sjízdné, většinou holé a vlhké, pouze v nejvyšších polohách Šumavy na nich může ležet ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Na silnicích druhé a třetí třídy v Ústeckém kraji leží zbytky sněhu. Silničáři na některých místech řidičům doporučují zvýšenou opatrnost. V Krušných horách je na silnici ujetá vrstva sněhu, na některých místech sněží a je zde horší viditelnost, uvedli na svém webu cestáři.

Moravskoslezský kraj po nočním sněžení hlásí na silnicích slabou vrstvu sněhu či sněhovou kaši. Rozbředlý sníh budou silničáři z cest odklízet ještě během dopoledne. Na Frýdecko-Místecku napadlo asi šest centimetrů sněhu.

Silnici R35 na Olomoucku uzavřela nehoda kamionu. Ten se ráno převrátil přes středová vozidla. Policie proto uzavřela levé pruhy v obou směrech. V 8:00 zavřela celou silnici, aby se vozovka mohla uklidit a přeložil se náklad. Provoz na Olomouc by měl být obnoven kolem 10:00. Objízdná trasa vede přes Velký Újezd a Přáslavice. Směr na Ostravu bude uzavřen do 13:00. Objížďka vede přes Přáslavice, Daskabát a Velký Újezd.

bosomfriend ( 19. ledna 2010 08:50 )

apousta autoklubu kasiruje hodne penez za clenstvi , ale starat se radne o ridice v ramci poradenstvi zapominaji. V dobe silneho naledi je slutecne nutne navleci retezy. Hodne by pomohle naucne video k nehlednuti v internetu.

bosomfriend ( 19. ledna 2010 08:49 )

apousta autoklubu kasiruje hodne penez za clenstvi , ale starat se radne o ridice v ramci poradenstvi zapominaji. V dobe silneho naledi je slutecne nutne navleci retezy. Hodne by pomohle naucne video k nehlednuti v internetu.

apaurin1000 ( 19. ledna 2010 07:40 )

né....Víme víc o této kauze na www.rescue112.cz !! a POZOR- dnes on -line chat s .. Nový portál..Brána do světa první pomoci zdravot. a Záchranářů foto a videa z atonohod a mnoho mnoho dalšího ...Vice na Rescue112.

Zobrazit celou diskusi