Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vydával se za ženu a vylákal z muže přes milion korun!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, val - 
11. ledna 2010
13:30

Podvodník (45) z Chomutova si vytvořil na internetu stránku s fiktivním emailem pod ženským jménem Nikola a vymámil z důvěřivého muže (33) přes milion korun. Peníze použil na operaci, koupi automobilu, vybavení bytu nebo na benzin.

Sokolovští kriminalisté nyní vyšetřují případ ojedinělého trestného činu podvodu, kterého se měl dopustit pětačtyřicetiletý muž z Chomutova.

"Jeho protiprávní jednání spočívalo v tom, že si na internetovém portálu založil stránku s fiktivní e-mailovou adresou, kde uveřejnil fotografii ženy," popsala situaci mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová pro server Novinky.cz.

"Ve fotografii na internetových stránkách poznal ženu, se kterou se měl v roce 2006 setkat v Karlových Varech. Následně s ní navázal e-mailem kontakt. Netrvalo dlouho a fiktivní e-mail začal pachateli vydělávat. Z poškozeného muže pod různými záminkami vymámil pachatel, který se představoval jako Nikola, celkem 1,14 milionu korun," dodala Kávová.

Podvodník vylákal od důvěřivého muže peníze například na operaci, na koupi automobilu, na vybavení bytu nebo na benzin.

Policie pachatele obvinila z trestného činu podvodu a hrozí mu až osm let vězení.

anebez ( 12. ledna 2010 14:30 )

to nebyl důvěřivec, ale hlupák. Stále se mluví o podvodnícíh a lidi jsou stále stejně hloupí. Podvodníky by neměli trestat, ale měli by dostat pochvalu. A je pravda, že poctivou prací nikdo nezbohatne a tak se koumáci snaží. A na lidech je, aby používali mozek a nenechali se oblbnout. Ten, kdo skutečně potřebuje, ten nežebrá, ale uskromní se.

c3rb3r0s ( 11. ledna 2010 16:41 )

Nejde mi dohlavy jak někdo může bejt tak blbej a poslat peníze nějakýmu anonymoj na internetu, kterej ho o to požádá... dyť to je směšný..... kdyby vám napsala nějaká rádoby holka ať jí pošlete nějaký prachy tak taky žádnej normální člověk nepošle nic. A kort milion, dotyčnej je očividně tupej jak rezatá tyč.

mouse ( 11. ledna 2010 14:52 )

evidentně nezaslouží

romi007 ( 11. ledna 2010 13:53 )

Když je někdo tak blbej, tak ať potom nebrečí...

stastnyjim ( 11. ledna 2010 13:22 )

by nic takového nevymámil, já tolik nemám. A kdybych měl, tak to takhle blbě nevyhážu.

Zobrazit celou diskusi