Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sněhová kalamita a její nejhorší příběhy

Tento kamion uvízl v kopci
Tento kamion uvízl v kopci  (Autor: David Malík)
Autor: pet - 
11. ledna 2010
14:58

Česko se už čtvrtý den pere se sněhem! Bouralo se, padalo, lyžovalo, ale i umíralo. Blesk.cz vám přináší nejhrůznější příběhy sněhové kalamity.

Sněží, sněží, sněží... Bílá bouře Daisy dál svírá Česko a trápí snad každého z nás. Do závějí zapadávaly vlaky i auta. Stromy padaly na vozy i lidi. Pod tíhou sněhu se řítily střechy. Mráz vzal elektřinu tisícovkám lidí. Několik vesnic zůstalo odříznuto od okolního světa. Sníh uvěznil lidi i v autech... Škody se vyšplhaly na více než 80 milionů korun.

Čtěte také: ONLINE zpravodajství ze sněhové kalamity

Šest hodin strachu o život

Hodiny strachu v bílé tmě! Na tento nejhorší rodinný výlet hned tak nezapomene Michaela Kuličová, kterou spolu s manželem Petrem (30) a dvouměsíční holčičkou Natálkou uvěznil sníh v autě na dlouhých šest hodin. Hladoví stáli v koloně aut, docházel jim benzin a nemohli utišit jejich dcerku, která v jednom kuse plakala. "Bylo to příšerné. Za celou dobu jsme nepotkali ani jeden sypač nebo pluh," vzpomíná Kuličová. Kolona se po šesti hodinách dala do pohybu a vyčerpaná rodina se nakonec dostala v pořádku domů.

Drama na dálnici Drama na dálnici | David Malík

Řídil traktor s pluhem 55 hodin

Těžký život řidiče v zimě. Luboš Pojer (47) od pátku naspal jen pár hodin. Jako pracovník technických služeb v Příboře na Novojičínsku musí odklízet sníh. Většinu dne i noci strávil za volantem traktoru s radlicí. "Nestíháme, pořád padá," řekl Blesk.cz Pojer, který si kvůli počasí nesmí vzít ani dovolenou.

Luboš Pojer od pátku témeř nesesedl z traktoru s pluhem Luboš Pojer od pátku témeř nesesedl z traktoru s pluhem | Marie Machková

Muž umrzl v autě!

V zapadaném autě na Pardubicku našli tělo mrtvého muže (+37). Zřejmě umrzl, když si přitápěl propanbutanovou lahví. Několik vozů zapadlo v pátek v noci na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jičínem. Pod sněhem zůstaly neuvěřitelných 18 hodin. Aby nezmrzli, nechávali lidé zapnuté motory – jedna žena se přiotrávila zplodinami.

Umřel, když odklízel sníh

Své síly s množstvím přibývajícího sněhu patrně přecenil důchodce (+64) v Třešti na Jihlavsku. Ten se před domem snažil odklízet nově napadaný sníh a nečekaně zkolaboval. Muži v bezvědomí se téměř okamžitě dostalo první pomoci od náhodně procházejícícho dobrovolného hasiče, který se do příjezdu záchranářů snažil muže oživovat. Bohužel už bylo pozdě.

Najít auto pod haldou sněhu dalo o víkendu práci Najít auto pod haldou sněhu dalo o víkendu práci | ČTK

Velbloud zemřel kvůli sexu

Sněhová nadílka přinesla smutek do brněnské zoo. Oblíbený velbloud Abdul zřejmě rozjařen bílou pokrývkou, dostal chuť na sex. Vyběhl ven za samicí, se kterou se chtěl pářit, ale uklouzl a zlomil si nohu. Zranění bylo natolik závažné, že ho ošetřovatelé museli s ohledem na jeho věk utratit.

Přebuz na Sokolovsku Přebuz na Sokolovsku | Kateřina Moravcová

Odříznuti od světa

Horská vesnička Přebuz na Sokolovsku se ocitla ve středověku! Nefungují tu telefony a silnice jsou zasypané sněhem. V malém městečku, kde bydlí převážně starší lidé, jde o riskování s jejich životy. Pomoci se tu totiž nikdo nedovolá! Na špatnou situaci s telefonním signálem upozornilo operátory i vedení Karlovarského kraje. Operátorům zaslalo dopisy se žádostmi o zvážení zavedení signálu v horských oblastech Krušných hor. Zatím ale bez ohlasu. „Dvakrát jsme operátory kontaktovali. Ta situace je opravdu vážná. V některých oblastech se pomoci dovoláte pouze přes vysílačku,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Andrea Bocková.

qwertina ( 11. ledna 2010 19:20 )

agent ( 11. ledna 2010 17:40 )

Pokud to má svůj výchovný efekt, pak je všechno v nejlepším pořádku. Znám moc dobře tyhle lidi, kolikrát jsem jim pomáhal na horách, přijedou na hory, zapadnou, na sobě koženou bundičku, botasky, svítí jim rezerva a zablokujou všechny ostatní, pluh, záchranáře, autobusy....no prostě všechno. Až budou nezodpovědní jenom k sobě,pak OK, blbost bolí, ale pokud to má odnášet druhý co za nic nemůže, např. 2-měsíční miminko, nebo fronta aut s poctivou zimní výbavou..pak už to je právě na takovýto výchovný efekt

ardaj ( 11. ledna 2010 17:11 )

domů 8 tisíc,a to uklízí od nevidím do nevidím,pak si nějakej politik přeleží zbytek mozku a řekne si,HERGOT NEBERE VON TEN TRAKTORISTA MOC,DYK SEDÍ CELEJ DEN,JE NA ČERSTVÝM VZDUCHU,KOUKÁ DO PŘÍRODY...ACFH JO,ZA TO VŠECHNO JÁ CHUDÁK PLATÍM,A TAK CO,TAK SI PŘIDÁM NA PENĚZÍCH,ABYCH MĚL NA BIG DOVOLENOU...TEN TRAKTORISTA...TEN SE MÁ....STAČÍ MU 8 TÁCŮ AAAAAAAAAAAACH JO

zemekf ( 11. ledna 2010 17:00 )

To že sů ludé aj b..í víme, to že sů ludé aj machři se jaksi vytrácí. Před tím traktoristou smekám. Asi proto, že vím jaké to v té rachotině je. A za pac a pusu.

gogo ( 11. ledna 2010 16:47 )

Zobrazit celou diskusi