Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Matka chlapce zraněného na eskalátoru chce trest

Chlapce operovali v Motole
Chlapce operovali v Motole  (Autor: Jiří Hadač)
Autor: ČTK, jos - 
7. ledna 2010
07:24

Nenechá to jen tak! Matka čtyřletého chlapce, kterému eskalátor ve stanici metra Anděl v úterý skřípl nohu, podala na Dopravní podnik trestní oznámení.

Informaci přinesl server iDNES.cz. "Další kroky jsme zatím nepodnikly, necháme si to k úvaze," řekla babička chlapce Lenka Rancová.

Chlapce propustí z motolské nemocnice zřejmě v pondělí. Potvrdila to mluvčí Fakultní nemocnice Motol Eva Jurinová. "Úterní operace byla úspěšná," sdělila Jurinová.

Hasiči v úterý vyprostili nohu hocha z pravého eskalátoru na stanici metra Anděl. Hoch jel dolů a přibližně v polovině se stala nehoda.

Za půl roku jde o druhé podobné zranění. V srpnu poranil eskalátor sedmiletého chlapce, lékaři mu následně museli amputovat tři prsty - VÍCE ZDE!

znojmacka ( 15. ledna 2010 08:13 )

a ještě- asi jsme každá viděla jiný Zprávy. Protože já jsem viděla ty, kde říkali, že ty mezery jsou v normě, tak jako všude jinde a že porušení bezpečnosti není na straně Dopravního podniku. Vzhledem k tomu, že to není první případ, kdy rodiče neuhlídali svoje děti, mohli by být příště někteří opatrnější a mnoho z nich určitě je, protože po prvním případu vědí, co se může stát. To je to stejný, že v dnešní době každej rodič ví, že když jde okolo plotu, za nímž je pes, jistě dávají pozor, aby dítě neprostrčilo ručku plotem a nechtělo si pohladit psa. Podle Vašich úvah by si ale měl každej ohradit barák betonovou zdí, aby jste nemusela jako rodič preventivně fungovat. To je teda logika. Něco jinýho je, když je pes puštěnej venku, bez vodítka a náhubku, o tom řeč nevedu. Ale než se rodiče naučí eliminovat riziko, tak budem žít za betonovými zdmi- ale to se v tom případě ti rodiče nenaučí eliminovat riziko vůbec Ale Vám to člověk nevysvětlí, jak vidím i u ostatních.

znojmacka ( 15. ledna 2010 07:45 )

asi pozdě dočkat se od Vás odpovědi, ale.. Předně- moraváci o sobě netvrdí, že jsou hodní lidé, to o nich tvrdí jiní, ale jak vidno, ne každej Tím pádem by mě zajímalo, čím jsem zhanobila moraváky a proč si myslíte, že jsme zlí ?? Že jsem použila sprostý slovo "děcka"?? -A jinak jste v pořádku?? Pokud jste tak přecitlivělá a "děcka" je podle Vás vulgární výraz, tak se Vám musí v dnešní době strašně živořit- záměrně nepíšu žít, protože s takovou přecitlivělostí musíte opravdu jen přežívat

c3rb3r0s ( 10. ledna 2010 10:26 )

Rodič nemůže to děcko hlídat každou vteřinu. To že se nemá sahat na sporák se taky víceméně každé díte naučí tak že si na něj sáhne, spálí se a pak si to zapamatuje a už to znova neudělá. Stejně tak je to s eskalátorem, když mu uštípne pár prstů tak si konečně zapamatuje že na něm nemá dělat kraviny a vsaďte se že teď bude pár let chodit po schodech. Takže dítě se naučilo svoji lekci a vše je ok. Tý ženský s tou žalobou bych se proto vysmál a poslal jí do .... a je vystaráno.

anelam ( 9. ledna 2010 10:10 )

co už bylo napsáno-jednoznačně za úraz dítěte může matka!!!!!Děti se nudí a stále je něco zajímá vždyď je to normální,mí kluci dělali to samé na eskalátoru-strkali špičky do mezer.Když neposlechli-dostali pak dole na zadek i když se to kolemjdoucím nelíbylo.Dítě to totiž pochopí asi tak v 7letech-jinak pro ně zakázané ovoce nejlíp chutná-VTĎTE MAMINY!!!!!!

UMAMI ( 8. ledna 2010 00:17 )

nespadl na mne ani bárák,ani jsem nikam nežuchla-to byl příklad-záměrně jsem nepsala,co se mi stalo....ale šlo o porušení bezpečnostních předpisů -pokud někdo provozuje něco,spravuje,opravuje atd...tak v první řadě on je ten,co musí zajistit bezpečnost ...komplexy si tu léčíte možná vy

Zobrazit celou diskusi