Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Štěňata zachránili ze zamrzlého rybníka

Hasič se během riskantní záchrany plazil po ledu tenkém pouhých pět centimetrů. Štěňata ležela bezvládně daleko od břehu.
Hasič se během riskantní záchrany plazil po ledu tenkém pouhých pět centimetrů. Štěňata ležela bezvládně daleko od břehu.  (Autor: Deník Libor Běčák)
Autor: Pavel Čempěl - 
5. ledna 2010
23:00

Ke kruté smrti odsoudil neznámý člověk bez citu čtyři štěňata na Karvinsku. Bezbranné tvorečky naházel v noci na včerejšek na zamrzlou hladinu rybníka. Pejskové měli pramalou šanci na přežití, přesto se dva z nich záchrany dočkala.

Lidé z okolí rybníka na pomezí Havířova a Horní Suché zaslechli v pondělí večer podivné pištění. V domnění, že tady přimrzli ptáci, zavolali hasiče. Ti zjistili, že nejde o opeřence, ale o bezbranná štěňata. Dvě prokřehlé fenky, které z posledních sil bojovaly o život, se hasičům po riskantním plazení po tenkém ledě podařilo dostat do bezpečí. Na záchranu dalších dvou už bylo pozdě. Z ledu vytáhli už jen jejich umrzlá tělíčka.

Zachráněné fenky Jája a Pája už spočívají v teplém pelíšku, jejich dva sourozenci takové štěstí neměli. Zachráněné fenky Jája a Pája už spočívají v teplém pelíšku, jejich dva sourozenci takové štěstí neměli. | Blesk - Pavel Čempěl

Fenky jsou staré asi čtrnáct dnů a před nelidským odhozením o ně kdosi pečoval. „Když je hasiči přinesli, byly zmrzlé jako nanuk. Jedna už téměř kolabovala,“ řekla ošetřovatelka havířovského útulku Šárka Benčíková. Ta nyní fenečky co dvě hodiny krmí a masíruje jim bříška. Štěňata, jejichž rasu zatím nelze určit, zůstanou v útulku minimálně padesát dnů. Až pak je mohou »adoptovat« případní pěstouni.

anasyi ( 7. ledna 2010 14:15 )

anasyi ( 7. ledna 2010 14:14 )

zaviracispendlik ( 6. ledna 2010 13:47 )

vilda1 ( 6. ledna 2010 13:34 )

Díky za nabídku,myslím ,že zatím máme vše co potřebují.

luciet ( 6. ledna 2010 12:44 )

na faunicka@seznam.cz

Zobrazit celou diskusi