Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Novoroční ohňostroj nadchnul nejen Prahu

Autor: jos, Martin Mithofer, David Malík, Ondřej Požár - 
1. ledna 2010
19:16

FOTOGALERIE: Nový rok přivítala metropole výjimečným ohňostrojem. Doprovázela ho hudba a byl odpálen v 18 hodin z hladiny Vltavy. Ohňostroj si užili i v Brně.

Zatímco v minulých letech se ohňostroj tradičně odpaloval z Letné a lidé si ho tak mohli nejlépe vychutnat od Vltavy, nyní byly rakety vystřelovány ze sedmdesátimetrové lodi kotvící na řece mezi Čechovým a Štefánikovým mostem.

VIDEO Z CELÉ SHOW NAJDETE ZDE!

Nejlepší výhled tak byl z Letenských sadů. Světelnou show vymyslel a řidil (stejně jako loni) pyrotechnik Jaroslav Štolba.


Také v Brně se kochali ohňostrojem!

Jihomoravská metropole si nechala slavnostní ohňostroj, na který město přispělo zhruba půl milionem korun, až na Nový rok.

461637:gallery:true:true

Parádní světelná podívaná se strhla v pátek úderem šesté hodiny večerní nad hradem Špilberk a trvala necelých 15 minut. Vybuchující girlandy, osvětlující pevnost, sledovaly desítky tisíc lidí.

oldedek ( 3. ledna 2010 09:39 )

Vy Pražáky si ale žijete, Behm do vás sype všelijaký kartičky, světlíčka nad Vltavou a mi vidláci opravdu, ale opravdu tenko se..re..m....

jity ( 2. ledna 2010 12:08 )

Nechci jim nadávat, ale je pravda,že na maloměstech a vesnicích nemají ani na nejzákladnější provoz. Ve městech létají do vzduchu takové peníze. Jinak pěkný ohňostroj nám zařídilo jedno rádio při jeho oslavách.Ti si na to musejí vydělat a to více jsem jim fandila.

karlos ( 2. ledna 2010 11:34 )

Č.ráci pražští,brněnští,máte na všechno peníze,kdybyste je matkám měli vzít,že???

smrk ( 2. ledna 2010 10:22 )

Nebyla v Praze mlha ?

ouha ( 1. ledna 2010 20:25 )

Kdybyste radši předem informovali o tom, odkud se bude odpalovat - to byste aspoň udělali užitečnou věc. Většina lidí vůbec netušila, že se letos pražský novoroční ohňostroj neodpaluje z Letné, ale z Vltavy, a tak většina lidí z mnohatisícového davu viděla úplnej prdlajs.

Zobrazit celou diskusi