Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřešované děti: Jsou jich tisíce a nikdo neví, kde jsou!

Autor: pes - 
31. prosince 2009
12:00

Pohřešované děti - měly by si užívat vánoční prázdiny, hrát si s kamarády a pomalu se zase chystat do školy. Nikdo ale neví, kde jsou.

Každý rok zmizí v Česku tisíce dětí. Každý den je to přes 20. Část se jich domů už nikdy nevrátí. Některé z nich jsou tak malé, že se o sebe ještě neumí sami postarat. Za jejich zmizením jsou útěky z domova, ale také únosy a vraždy nebo prostě jen odejdou ven a nenajdou cestu zpátky.

Čím déle jsou pryč, tím menší je možnost, že se vrátí domů. Některé děti se pohřešují už dvacet let a jejich rodiče už ztratili naději. Nikdy se nedoví, co se s jejich dětmi stalo.

mandat ( 5. ledna 2010 07:43 )

Je to smutne,ale na nasi planete se kseftuje s detmi jiz delsi dobu.Prevazne se jedna o ilegalni prodavani detskych organu a take adopce je dobry obchod.Zajimave deti konci v bordelu.Bohuzel!!!!! Jsou take ruzne sekty,kterehledaji sve obeti pro ruzne ceremonie atd.

evolucius ( 1. ledna 2010 16:29 )

Dablovamilenka je cinická lhářka...a jde ve svém lhaní až na dřeň...nebo je jí to jedno...Člověk který ztratí dítě to nebude pod emo nickem psát do debaty v Blesku...pokud se nad tím neukájí jako zvrhlík,a na zoufalou podle vysvětlující odpovědi ona osoba nevypadá...

dablovamilenka ( 1. ledna 2010 09:57 )

Chápu že můj nick není pro toto téma zrovna dost vhodný, ale když jsem četla tento článek tak jsem jednala spontálně a reagovala jsem především tak jak to cítím já. Jelikož jsem se dříve zaregisrovala pod tímto nickem, nechtělo se mi jej již měnit. Chápu že to plno lidí pohorší, ale bohužel můj příspěvek je z reality života Vám se za svůj nick omlouvám.

angel71 ( 1. ledna 2010 05:34 )

Já si taky myslím, že spousta ztracených dětí žije u jednoho z rodičů. Mstí se jeden druhému a z lidí dělají blázny. Není jednoduché odstěhovat se do jiného státu a naučit se tam žít. Pro děti je to o to víc horší, nerozumí ve škole, ze začátku jsou hodně pozadu a většinou rodiče nemají dostatek prostředků na soukromé učitele. Sociálka a soudy by měli víc spolupracovat s rodiči malých dětí kteří jsou rozvedení. Zvlášť pokud je jeden z partnerů cizinec. V tomto případě je vždy riziko únosu dítěte do ciziny. Pak je dítě v ČR vedené jako pohřešované a jinde je doma se svým otcem či matkou. Po dvou třech letech dítě umí jiný jazyk, češtinu zapomene. Vrátit ho domů je pro něj další trauma, většinou soud ho nechá tam kde je.

derek ( 1. ledna 2010 04:48 )

mírně zavádějící, ale jestli se ročně ztratí třeba jen 2000 našich dětí ,které už nikdo nikdy neuvidí tak je to strašné. Jasně ,že mezi nima jsou i ty které jsou z děckých domovů či utíkaj kvuli prospěchu a pak se třeba najdou. Ale ty co se ztratí nenávratně to je nejhorší. Mám dost debilních politiků ze všech politických stran. Kéž by speciálně pro tyto případy Policie vyčlenila jednotku ,která by je hledala. Blesk udává asi 20 dětí deně což je asi 7300 dětí za rok. Je vždy lepší znát jejich osud než si do smrti říkat ,že se někde objeví a žít v nejistotě. Jako rodič i když vám řeknou počítejte s nejhorším tak vždycky budete doufat......

Zobrazit celou diskusi