Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V úterý pozor na ledovku, o víkendu bude sněžit

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
27. prosince 2009
16:42

V úterý a v noci z úterý na středu hrozí ledovka, o víkendu se má ochlazovat. Očekávat můžeme opět také sněžení. Teploty budou kolem nuly.

V první polovině týdne budou teploty během dne nad nulou, řekl Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu. V pondělí by se teploty v noci měly pohybovat od 0 do -4 stupňů Celsia, přes den pak vystoupí na 1 až 5 stupňů. Mělo by být oblačno, místy přeháňky, a to většinou sněhové. Od západu polojasno.

V úterý bude polojasno až oblačno, od jihozápadu by mělo být zataženo a mělo by sněžit. Kromě severovýchodu republiky bude toto sněžení místy přecházet v mrznoucí déšť. "Hrozí tvorba náledí," upozornil meteorolog. Noční teploty by měly být mezi -2 a -6, denní pak vyšplhají na jeden až tři stupně nad bodem mrazu.

Ve středu očekává ČHMÚ zataženo s občasným deštěm, zpočátku půjde opět o srážky mrznoucí. Teploty ve středu v noci se mají pohybovat od +3 do -1 stupně, přes den vystoupají až na +7 stupňů.

Od čtvrtka do neděle se má začít postupně ochlazovat. Zpočátku má být oblačno až zataženo, občas bude pršet, na horách půjde nejprve o přeháňky deště se sněhem. O víkendu budou už srážky na celém území sněhové, uvedl Sandev.

Noční teploty se budou do pátku pohybovat mezi +3 až -2, postupně klesnou v noci na -2 až -7. Přes den budou teploty ve čtvrtek a pátek do +6 stupňů. Koncem týdne budou ale i denní teploty už jen kolem nuly - od -3 do

blondeo ( 27. prosince 2009 18:51 )

Vánoce už byly, tak už by mohlo přijít jaro

Zobrazit celou diskusi