Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Porucha vodovodu v Praze 6: Stovky lidí bez vody

Archív
 (Autor: Archív)
Autor: ČTK, pes - 
25. prosince 2009
13:29

Kvůli havárii vodovodu v Tychonově ulici v Praze 6 zůstalo bez vody několik set lidí. Porucha odstavila také jednu ze dvou přípojek ministerstva obrany.

Informoval o tom Ondřej Pokorný ze společnosti Pražské vodovody a kanalizace (PVK).

"K havárii došlo dnes před desátou hodinou dopoledne na vodovodním řadu o průměru deset centimetrů," uvedl Pokorný s tím, že vodovod by měl být opraven v odpoledních hodinách. Náhradní zásobování je zajištěno pojízdnými cisternami.

Areál ministerstva obrany, který s Tychonovou ulicí sousedí, má podle Pokorného dvě přípojky, z nichž jedna zůstala v provozu. "Ministerstvo obrany si náhradní zásobování vodou nevyžádalo," uvedl Pokorný.

Pražské vodovody a kanalizace zásobují vodou více než 1,4 milionu obyvatel Prahy a okolí, zaměstnávají 1096 lidí. V loňském roce měla společnost obrat 4,76 miliardy korun.

mikeska ( 25. prosince 2009 15:18 )

Taky jsme na Praze 5 od rána bez vody,hlavně když voláte na poruchy tak Vám zdělí že pošlou cisternu, ale marně čekáme Na Radlický na cisternu.Ale od ledna zase Nám všem zvýšili za vodu.Ale aby něco udělali pro občany to jim je šuma fuk hlavně mluví zaznámník.A očan ať si pordí sám.

Zobrazit celou diskusi